17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Sergej Lavrov u Kovačici

Samostalna izložba Ivana Karafilovskog, u organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala iz Crepaje, otvorena je u prostorijama Opštinske biblioteke Kovačica u Crepaji.

Izložbu je otvorio direktor Doma kulture, Nikola Kosovac, a sve prosutne pozdravila je i najavila darovitog slikara Nevena Gligorijević Bugarčić, novinarka. Autor, Ivan Karafilovlovski izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj poštovaoca njegovog rada došao da pogleda radove.

– Crepaja je zahvaljujući Ivanu Karafilovskom postala značajna tačka na kulturnoj mapi opštine Kovačica. Dok su Kovačica i Padina poznate po naivnom slikarstvu, Crepaja se danas izdvaja kao mesto gde se rađaju dela koja pripadaju modernim pravcima u likovnoj umetnosti, rekao je direktor Doma kulture Mita Živkov Lala, Nikola Kosovac.

Portret Sergeja Lavrova izložen je prvi put u Crepaji, a rad koji je okupio najviše publike oko sebe bio je dečak za kormilom.

Ivanu je ovo sedma samostalna izložba, druga u Crepaji. Član je Udruženja profesionalnih umetnika Rusije. Bavi se tehnikom ulje na platnu, a poznat je kao slikar hiperrealista i slikar magičnog relizma.

Pored svih ljubitelja umetnosti, kojih je bilo preko 70, pa je biblioteka bila gotovo tesna da primi sve zainteresovane, mnoge Ivanove kolege slikari došle su da podrže mladog slikara. Među prisutnima bila je i slikarka Vesna Hrćan, poznata po slikama bogatim koloritom, Branislav Simić, hiperrealista, Nenad Stojkov, multimedijalni umetnik, Dragana Kuprešanin, profesorka likovne umetnosti.

Related posts

JKP “Higijena”: Jesenja akcija uklanjanja kabastog otpada u Pančevu od 1. do 29. oktobra

Nikola Toadjer

Carstvo bundeve u Crepaji

Vanja Vićentić

Završene Kasačke trke u Pančevu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija