20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Godišnji koncert gradskog hora „Bella musica“

Muzika za sva vremena bila je tema godišnjeg koncerta gradskog hora „Bella musica“, pa je publika mogla da čuje širok opus u izvođenju solista i hora.

Svake godine program Belocrkvanskog karnevala obogati koncert hora koji uz podršku lokalne samouprave radi i pronosi ime Bele Crkve na Međunarodnim festivalima, sa kojih donose priznanja.

Izuzetno je veliki broj kompozicija koje spadaju u kategoriju muzika za sva vremena, profesori Danijela i Nenad Jokanović i nastavnica Gordana Nikolić dugo su birali repertoar, a da je izbor bio pravi pokazale su reakcije publike – burni aplauzi i poneka suza.

Izvedene su starogradske pesme, profesori Nenad Jokanović, Zoran Šarbanović i muzički saradnik Željko Šarbanović odsvirali su i dva kola kako bi publiku potsetili da je kolo uvršteno na Uneskovu reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva i predstavlja veliko priznanje bogatstvu srpske kulturne baštine.

Gost na koncertu, kao i svake godine bio je prof. Nikola David tenor i kantor, koji je u ponedeljak u Sali Muzeja održao i solistički koncert. Solo munere su pevale i Snežana Tanasković, Tanja Sekulić, Valentina Votipka Tot, Ljubina Šupić, Danijela Stamenković i Biljana Stanisavljević.

Deo koncerta bio je posvećen i muzici koja nas vezuje za SFRJ i čini se da je upravo taj deo publika primila sa najviše emocija.

Related posts

GSA raspisala konkurs izdavanje u zakup neprofitnih stanova

Mica Milakov

Članica OO SNS Kovin Violeta Ocokoljić : 2019. godina za Kovin bila veoma uspešna, sledeća godina još bolja

Zorana Stekovic

KAČAREVAC ULOVIO KAPITALCA: “Menadžer” pravosuđa stari/novi vođa pančevačke opozicije?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija