20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Lepota prirode opštine Bela Crkva

U program Belocrkvanskog karnevala uvrštena je i izložba “Lepota prirode opštine Bela Crkva” i promocija fotomonografije “Predeo izuzetnih odlika Karaš-Nera” koju je izdao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Izložba je otvorena u Beloj Galeriji.

Često ne znamo kakve sve lepote krije kraj u kom živimo, izložbom i promocijom fotomonografije otkrivene su upravo lepote flore i faune u opštini Bela Crkva.

Ispred JKP „Belocrkvanski Komunalac“, upravljača ovim zaštićenim područjem, prisutne je pozdravila vd direktora Ivana Ristić Hubert, koja se zahvalila sekretaru Vladimiru Galiću, zaposlenima u sektoru zaštita životne sredine u sekretarijatu i ekipi Zavoda za zaštitu prirode koja je sa fotografom radila na izradi monografije.

– Publikacija koja obuhvata 140 fotografija, ima za cilj da ukaže na višestruki značaj zaštićenih područja u Vojvodini kao značajan potencijal za njihov održivi razvoj. Predeo izuzetnih odlika “Karaš – Nera” proglašen je odlukom Skupštine AP Vojvodine 2015. godine. Sa ovakvim publikacijama pokazujemo svetu koliko toga imamo i šta sve treba da se zaštiti, rekla je Ivana Ristić Hubert.

O nastanku izložbe, saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom i značaju zaštite životne sredine govorila je i Smiljana Jovanović dipl. inž. šumarstva koja je u JKP “Belocrkvanski komunalac” zadužena za zaštićeno područje PIO Karaš – Nera.

Izložba će biti otvorena zaključno sa 24. junom u vremenu od 18-22 sata.

Related posts

MUP: Konkurs za nove vatrogasce

Mica Milakov

Horor u Pančevu. Staford napao članove porodice. Žena preminula posle napada, utvrđuje se razlog smrti!

Mica Milakov

Servisne informacije za petak 13. decembar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija