17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Lepota prirode opštine Bela Crkva

U program Belocrkvanskog karnevala uvrštena je i izložba “Lepota prirode opštine Bela Crkva” i promocija fotomonografije “Predeo izuzetnih odlika Karaš-Nera” koju je izdao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Izložba je otvorena u Beloj Galeriji.

Često ne znamo kakve sve lepote krije kraj u kom živimo, izložbom i promocijom fotomonografije otkrivene su upravo lepote flore i faune u opštini Bela Crkva.

Ispred JKP „Belocrkvanski Komunalac“, upravljača ovim zaštićenim područjem, prisutne je pozdravila vd direktora Ivana Ristić Hubert, koja se zahvalila sekretaru Vladimiru Galiću, zaposlenima u sektoru zaštita životne sredine u sekretarijatu i ekipi Zavoda za zaštitu prirode koja je sa fotografom radila na izradi monografije.

– Publikacija koja obuhvata 140 fotografija, ima za cilj da ukaže na višestruki značaj zaštićenih područja u Vojvodini kao značajan potencijal za njihov održivi razvoj. Predeo izuzetnih odlika “Karaš – Nera” proglašen je odlukom Skupštine AP Vojvodine 2015. godine. Sa ovakvim publikacijama pokazujemo svetu koliko toga imamo i šta sve treba da se zaštiti, rekla je Ivana Ristić Hubert.

O nastanku izložbe, saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom i značaju zaštite životne sredine govorila je i Smiljana Jovanović dipl. inž. šumarstva koja je u JKP “Belocrkvanski komunalac” zadužena za zaštićeno područje PIO Karaš – Nera.

Izložba će biti otvorena zaključno sa 24. junom u vremenu od 18-22 sata.

Related posts

Osetan pad broja zaraženih u Pančevu

Jasmina Petkovic

Zaprašivanje komaraca u subotu

Zorana Stekovic

Projekcija filma “Idealni grad” večeras u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija