27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Počeo je Belocrkvanski karneval

Karneval sa najdužom tradicijom u Srbiji je počeo i sve do nedelje 24. juna u Beloj Crkvi će dani biti ispunjeni različitim kulturnim i muzičkim sadržajima. Ono što svi sa nestrpljenjem iščekuju su Dečiji karneval 22.juna i Internacionalna karnevalska povorka sa više od 1000 učesnika iz šest zemalja u subotu 23. juna.

Svečanom otvaranju karnevala prisustvovali su i gosti iz Češke Republike-učenici, profesor i direktor Internacionalne gimnazije “Taunsend “ iz Hluboke nad Vlatavom, kadeti Svjato – Aleksejevskog kadetskog korpusa Jaroslavske oblasti iz Ruske Federacije, članovi ekipe TV Ostrava iz Češke Republike koja je snimala serijal o životu čeha u Srbiji, i brojni belocrkvani.

Državnom himnom u izvođenju hora “Bella musica” i podizanjem zastava FEEC, opštine Bela Crkva i Belocrkvanskog karnevala počeo je program.

Goste je pozdravio Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva, poželeo im lep provod i proglasio karneval otvorenim.

U program su učestvovali kadeti iz Ruske Federacije, “Belocrkvanske mažoretkinje” i plesna grupa UG “Škola plus”.

Prve večeri karnevala otvorena je izložba „Naš svet od cveća“ Slavice Stanković i Vladimira Dujmovića u Omladinskom klubu Kancelarije za mlade. Solistički koncert održao je tenor i kantor, profesor Nikola David u pratnji prof. Ljubice Grujić u sali muzeja, dok jee u Sali Češke besede igrana predstava „Kradljivci“ na češkom jeziku.

Related posts

Svetska a naša Galerija naive u Kovačici

Alba Jovanović

Vučić: Srbija i Rusija formiraju radne grupe za rešenje Petrohemije

Vanja Vićentić

Još 51 slučaj virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija