22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Dušan Mihajlović brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u ronjenu na dah

Član KPA “Bela Crkva” Dušan Mihajlović osvojio je gotovo sve što se osvojiti moglo na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, pa poziv u reprezentaciju nikoga nije začudio, ali je sve učinio ponosnim.

Organizaciju 10.Svetskog prvenstva u ronjenju na dah – bazenske discipline 2018. Svetska ronilačka organizacija CMAS poverila je Italijanskoj federaciji FIPSAS. Prvenstvo se održava uz nadzor CMAS a u Lignanu Sabbiadoro u Olimpijskom kompleksu Bella Italia Sport Village od 11 – 17. juna u sedam disciplina.

Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju Branko Petrović RK “Calypso” iz Beograda Svetski prvak i Ginisov rekorder u ronjenju na dah u disciplini statička apnea, Dušan Mihajlović KPA “Bela Crkva” rekorder Srbije u disciplini dinamička apnea sa mono perajima, Tijana Nikolić RK “Sebastijan” iz Beograda, rekorder Srbije u dinamičkoj apnei bez peraja i Nenad Pavković KPA “Spartak” iz Subotice CMAS Svetski rekorder u ronjenju na dah na otvorenim vodama.

-Četiri godine se bavim ronilačkim disciplinama, ponosan sam na rezultate i sve medalje i pehare, ali sa učešćem u reprezentaciji ništa od toga ne može da se meri. počastvovan sam pozivom i daću sve od sebe da na ovom prvenstvu, kao prvi ronilac iz Bele Crkve koji je ikada ušao u reprezentaciju, dam puni doprinos, poručuje iz Italije Dušan Mihajlović.

Related posts

Servisne informacije za 2. decembar

Zorana Stekovic

Povećan broj zaraženih u opštini Plandište

Jelena Belić

Izložbe u Vršcu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija