17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Dušan Mihajlović brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u ronjenu na dah

Član KPA “Bela Crkva” Dušan Mihajlović osvojio je gotovo sve što se osvojiti moglo na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, pa poziv u reprezentaciju nikoga nije začudio, ali je sve učinio ponosnim.

Organizaciju 10.Svetskog prvenstva u ronjenju na dah – bazenske discipline 2018. Svetska ronilačka organizacija CMAS poverila je Italijanskoj federaciji FIPSAS. Prvenstvo se održava uz nadzor CMAS a u Lignanu Sabbiadoro u Olimpijskom kompleksu Bella Italia Sport Village od 11 – 17. juna u sedam disciplina.

Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju Branko Petrović RK “Calypso” iz Beograda Svetski prvak i Ginisov rekorder u ronjenju na dah u disciplini statička apnea, Dušan Mihajlović KPA “Bela Crkva” rekorder Srbije u disciplini dinamička apnea sa mono perajima, Tijana Nikolić RK “Sebastijan” iz Beograda, rekorder Srbije u dinamičkoj apnei bez peraja i Nenad Pavković KPA “Spartak” iz Subotice CMAS Svetski rekorder u ronjenju na dah na otvorenim vodama.

-Četiri godine se bavim ronilačkim disciplinama, ponosan sam na rezultate i sve medalje i pehare, ali sa učešćem u reprezentaciji ništa od toga ne može da se meri. počastvovan sam pozivom i daću sve od sebe da na ovom prvenstvu, kao prvi ronilac iz Bele Crkve koji je ikada ušao u reprezentaciju, dam puni doprinos, poručuje iz Italije Dušan Mihajlović.

Related posts

Predsednik Srbije pred više od tri hiljade građana u Vršcu. Vučić : Ponosan sam na sve smo uradili u Južnom Banatu i nastavljamo dalje!

Mica Milakov

Novi parking u Banatskom Brestovcu

Jasmina Petkovic

Radovi na tamiškom mostu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija