25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Deset osoba evakuisano iz Jasenova

Za samo dva sata 13. juna na području opštine Bela Crkva zabeležene su padavine u količini 70 – 90 l/m2. Obilne padavine najviše su ugrozile deo naseljenog mesta Jasenovo, problema je bilo i u Beloj Crkvi i Dupljaji i na putu Grebenac – Šušara. Na terenu su bili vatrogasci, radnici i mehanizacija svih preduzeća koji su mogla da pomognu.

Manje poplave shvaćene su krajnje ozbiljno. Štab za vanredne situacije u stalnom je zasedanju.

– Dve porodice iz Jasenova imale su štete u domaćinstvima, evakuisane su i smeštene su u Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u kom su zbrinute. Imali smo velike štete na putu Grebenac – Šušara koji mora da se sanira u najkraćem roku zbog žetve. Na sednici štaba za vanredne situacije donete su odluke o upotrebi sredstava iz budžetske rezerve za sanaciju kuća, puta, i pomoć Domu „Vera Radivojević“ u zbrinjavanju stanovnika iz Jasenova dok se ne štete na kućama ne otklone. U Beloj Crkvi je takođe bilo problema u pojedinim ulicama. U toku radovi u krugu kasarne na upajanju obodnog kanala u HMO kanal koji vodi ka reci Neri. Pratimo vremensku prognozu, verujem da ćemo u narednih nekoliko dana uspeti da sve saniramo, kaže Darko Bogpsavljević predsednik opštine Bela Crkva i Štaba za vanredne situacije.

– Na oko 150m od glavne raskrsnice u Jasenovu postoji uvala i obodni kanal iza kuća, on je probijen i stanovnici iz dve kuće su evakuisani. Održavanje kanala koji su u selu u nadležnosti je Mesne zajednice. Poseban problem su plitki kanali i niski mostići koje meštani prave i koji predstavljaju prepreku u odvođenju vode prilikom ovako obilnih padavima. Tek nakon intervencije i uklanjanja prepreka voda se povukla prema Karašu. Učinićemo sve što možemo da se ovi problemi otklone, rekao je Stanislav Mitrović direktor Vodoprivrivrednog društva “Ušće” doo.

Related posts

Radovi na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vanja Vićentić

Dimitrija Tucovića pre roka

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija