27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Ljubav prema cveću i rodnom mestu – Marko Glazer

Već 18 godina stanovnici Bele Crkve posmatraju rad Marka Glazera, zovu JKP „Belocrkvanski komunalac“ sa zahtevom da se Marko nagradi, jer skoro svaki cvet on zasadi i brine o dva parka i svim rundelama u ulici 1. oktobra.

Od prošle godine Marko Glazer je predradnik zahvaljujući svojoj predanosti poslu. Belocrkvani imaju utisak da ga ima svuda. U ranim jutarnjim satima ovog čoveka mogu videti kako orezuje ruže, prepodne kako čisti i uređuje rundele u Gradskom parku ili na Trgu ruskih kadeta, a uveče sa suprugom kako šeta i zagleda gde bi šta moglo lepše da se uradi.

marko gradski baštovan

– Radim i na održavanju dela parka koji se nalazi ispred nekadašnje zgrade Doma JNA. Kosim, orezujem, sadim i uživam u tome. Veoma volim svoj posao, radio sam u inostranstvu na održavanju parka i groblja i naučio kako treba. Vidite koliko je lepše kada se oko drveta formira rundela u dva nivoa. Koliko mi je drago da sugrađani vide i hvale moj trud, toliko mi je žao zbog toga što još uvek ima onih koji čupaju cveće, ne znam zbog čega to rade, zar ne treba sve lepo da izgleda? Najveća mi je želja da u parku vidim jednu fontanu, kaže Marko Glazer.

Voleo bi da u Gradskom parku u kom ne uspeva u svim delovima cveće zbog hladovine, posadi žbunaste biljke, kaže da će se tako uspostaviti harmonija.

– Zadovoljna sam Markovim radom. On ne čeka da mu se nešto kaže, već predlaže, inicira posao što je za svakog rukovodioca jednostavniji i bolji način za obavljanje posla, ističe Milica Vitomirov vd direktorka JKP „Belocrkvanski komunalac“.

Related posts

Preminuo naš dugogodišnji kolega Branislav Đeković- Đeka

Katarina Popović

Servisne informacije za 17.03.2020

Katarina Popović

Besplatni kontrolni pregledi u Plandištu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija