27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Osniva se odeljenje za IT u „Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi“

Ukupno 71 gimnazija u Srbiji izrazila je želju da otvori specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo, među njima je i “Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola” kojoj je odobreno odeljenje sa 20 učenika.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo je 1260 mesta za upis u odeljenja za IT u celoj Srbiji, za sada je poznato da se za pripreme za polaganje prijemnog prijavilo 2775 svršenih osnovaca.

Pripreme za prijemni ispit koji će se polagati 3. juna u Zrenjaninu, u Belocrkvanskoj gimnaziji traju od početka maja meseca.

– Od malena sam zainteresovan za računare. Programiranje mi se veoma dopada, zbog toga želim da upišem ovaj smer. Do sada sam uradio razne prezentacije i aplikacije za školu, kaže Luka Starović.

– Računar koristim već dugo i to ne samo za zabavu. Na pripremama za prijemni puno toga sam naučio i nadam se da ću položiti i ostvariri san, rekao je Vojin Žurka.

– Odeljenje za IT koje pripada gimnazijama bilo u ogledu prošle godine. Ove godine smo iskoristili priliku i prijavili se, paralelno smo radili i na pripremama još jednog kabineta za informatiku. To je odeljenje za posebno talentovane učenike, prijemni će se polagati po posebnim kriterijumima. Učenici su svakog dana u našoj školi na pripremama, rade se zadaci srednjeg i naprednog nivoa sa profesorkama informatike i ekonomske grupe predmeta. Za prijemni se prijavilo 26 učenika, nadamo se da će biti uspešni. Naša škola će upisati kao i ranije i jedno odeljenje gimnazije opšteg smera i jedno odeljenje ekonomskog smera, kaže Mirjana Pančić Bužek direktorka „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

Related posts

Koncert legendi vršačkog rokenrola 10. avgusta u centru grada

Nikoleta Dragaš

“Pantransport” po novom redu vožnje

Mica Milakov

Ministar Branislav Nedimović u poseti Uljmi i Alibunaru

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija