2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Sava Vasiljevski osvojio još jedno državno prvenstvo u Powerliftingu

Na državnom prvenstvu u disciplinama snage održanom u Pančevu, Sava Vasiljevski je osvojio 1. mesto u kategoriji Master do 83 kilograma i proglašen za najboljeg veterana. Na takmičenju je učestvovalo 120 dizača tegova, od kojih je bilo čak 28 žena.

Povodom 40 godina od osnivanja Sportskog udruženja dizača tegova državno prvenstvo je održano u Pančevu. Sava Vasiljevski, belocrkvanin koji ni u 68. godini ne odustaje od takmičenja i ovog puta je dokazao da vlada snagom i tehnikom, a pritom je i postavio rekord u kategoriji do 83 kilograma, podigao je iz čučnja 170 kg, sa klupe 75 kg, sa zemlje 180 kilograma.

– Dižem tegove jer to radim od svoje dvadesete godine i mogu da tvrdim da ovaj sport odlično utiče na moje zdravlje, zbog toga ga i mlađima preporučujem. Takmičenje je trajalo dva dana, bilo mi je naporno s obzirom na veliku sparinu, ali nije znatno uticalo na moje rezultate. Ne brojim više medalje i pehare, nego se radujem svakom novom takmičenju. Od ove godine vodim klub “Hulk” u kom je osam članova, ali samo dvojica takmičara. Na državnom prvenstvu je učestvovao i Nikola Nikolin koji ima 25 godina i koji će tek postizati zapažene rezultate. Drago mi je da se konačno ponovo takmičim za klub iz Bele Crkve, istakao je Sava Vasilojevski.

Sava drži rekorde Balkana i Srbije u kategoriji do 93 kilograma.

Related posts

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Bojana Kecic

JKP “Drugi oktobar” iz Vršca podigao stepen održavanja javne higijene

Nikola Toadjer

Saopštenje povodom požara u Sefkerinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija