13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Internacionalni Kamp mladih u Rumuniji

Na osnovu bogate i plodonosne saradnje sa državnim institucijama u Rumuniji, članovi Škole plus imali su posebnu priliku da učestvuju na dvodnevnom Internacionalnom Kampu mladih u Rumuniji, u planinskom odmaralištu Raul Alb.

Organizatori i domaćini bili su kolege iz škole „ Mirća Eliade“ iz Rešice, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Didaktičke kuće iz županije Karaš Severin.

U kampu je bilo prisutno preko dve stotine mladih, kao i njihovih učitelja i profesora. Održan je turnir u fudbalu i rukometu a mešovita ekipa Škole plus osvojila je specijalnu nagradu – pehar i medalje za učešće. Pokazali su da se u “Školi plus” neguje sportski duh, fer igra i zdravi stilovi života.

Predstavili su se pesmom „Poletela dva goluba bela“ i prezentacijom o Beloj Crkvi. Organizovane su i stvaralačke radionice na kojima su naši mladi pokazali veliko umeće i kreativnost. Za didaktički kadar održan je seminar na kojem je prezentovan inovativan rad u Školi plus, sa akcentom na prisustvo i učešće roditelja u svim aktivnostima. Bio je to izuzetan primer dobre prakse koji uvek nailazi na oduševljenje kolega iz Rumunije.

UG “Škola plus” zahvaljuje lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu opštine Bela Crkva , roditelju Dejanu Vitomirov ( prevozniku) kao i ostalim roditeljima i saradnicima Škole plus na ogromnoj podršci i pomoći oko organizovanja i realizovanja ovako značajnog i korisnog druženja, koje će svim učesnicima ostati u predivnom sećanju.

– U Školi plus neguje se otvorenost ka drugim kulturama, šire se pozitivne ideje, promovišu se ljudska prava, mir i demokratija. To znači da deca upoznaju neke druge mirise, zvuke, mesta, događaje i ljude. Uče se neke nove veštine, utvrđuje znanje nekog drugog jezika, stiču prijatelji iz celog sveta i daje se doprinos da Zemlja postane zdravije i pravednije mesto, rekao je Trajan Turturea nastavnik fizičkog vaspitanja.

Related posts

„Marcišor“ – praznik oživljavanja prirode

Vanja Vićentić

Servisne informacije za 13. novembar

Zorana Stekovic

Istraživačko novinarstvo : Tema pravosuđe u Južnom Banatu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija