18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Internacionalni Kamp mladih u Rumuniji

Na osnovu bogate i plodonosne saradnje sa državnim institucijama u Rumuniji, članovi Škole plus imali su posebnu priliku da učestvuju na dvodnevnom Internacionalnom Kampu mladih u Rumuniji, u planinskom odmaralištu Raul Alb.

Organizatori i domaćini bili su kolege iz škole „ Mirća Eliade“ iz Rešice, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Didaktičke kuće iz županije Karaš Severin.

U kampu je bilo prisutno preko dve stotine mladih, kao i njihovih učitelja i profesora. Održan je turnir u fudbalu i rukometu a mešovita ekipa Škole plus osvojila je specijalnu nagradu – pehar i medalje za učešće. Pokazali su da se u “Školi plus” neguje sportski duh, fer igra i zdravi stilovi života.

Predstavili su se pesmom „Poletela dva goluba bela“ i prezentacijom o Beloj Crkvi. Organizovane su i stvaralačke radionice na kojima su naši mladi pokazali veliko umeće i kreativnost. Za didaktički kadar održan je seminar na kojem je prezentovan inovativan rad u Školi plus, sa akcentom na prisustvo i učešće roditelja u svim aktivnostima. Bio je to izuzetan primer dobre prakse koji uvek nailazi na oduševljenje kolega iz Rumunije.

UG “Škola plus” zahvaljuje lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu opštine Bela Crkva , roditelju Dejanu Vitomirov ( prevozniku) kao i ostalim roditeljima i saradnicima Škole plus na ogromnoj podršci i pomoći oko organizovanja i realizovanja ovako značajnog i korisnog druženja, koje će svim učesnicima ostati u predivnom sećanju.

– U Školi plus neguje se otvorenost ka drugim kulturama, šire se pozitivne ideje, promovišu se ljudska prava, mir i demokratija. To znači da deca upoznaju neke druge mirise, zvuke, mesta, događaje i ljude. Uče se neke nove veštine, utvrđuje znanje nekog drugog jezika, stiču prijatelji iz celog sveta i daje se doprinos da Zemlja postane zdravije i pravednije mesto, rekao je Trajan Turturea nastavnik fizičkog vaspitanja.

Related posts

Košarka i fudbal za vikend u Pančevu

Jasmina Petkovic

Holštajn-frizijska rasa daje najviše mleka

Ivana Bogdanovski

Fudbaleri “Borca” iz Sakula odigrali prvu pripremnu utakmicu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija