2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Zbog čega učenici biraju „Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu“?

Opšti smer gimnazije ove godine moći će da upiše 30 učenika, isto toliko mesta ima i za učenike prvog razreda ekonomskog smera, dok će u odeljenju za školovanje informatičara biti 20 učenika. Sa učenicima i direktorkom razgovarali smo o uslovima koje ova škola sa tradicijom od 143 godine pruža.

Prezentacije, eksperimenti na časovima prirodnih nauka, kabinetska nastava, mnogobrojna sportska nadmetanja u okviru školskog sportskog društva „Polet“, velika postignuća učenika škole na državnim takmičenjima – sve to zanima svršene osnovce prilikom posete u toku „Dana otvorenih vrata“.

– Najviše me zanima ekonomija, mislim da ću materiju lako savladati jer sam čvrsto odlučila da postanem ekonomista, kaže Katarina Ignjatović.

– Planiram da studiram i mislim da ću nakon završene gimnazije biti dovoljno zrela i da ću tačno znati šta treba da odaberem. Za sada me zanima šumarstvo, rekla je Katarina Brankov.

– Obišli smo sve osnovne škole, prezentovali šta nudimo, održali dan otvorenih vrata, i na osnovu reakcija osnovaca verujem da će ove godine u našoj školi biti maksimalno popunjena mesta u prvim razredima. Moram da budem subjektivna i da kažem da je u 21.veku veoma bitno da mlad čovek ima fakultetsku diplomu, a to mogu učenici da urade ako završe „Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu“. Posebno smo zadovoljni zbog činjence da najveći broj učenika koji sa uspehom završe našu školu upisuje fakultete, bude na budžetu i završava fakultet , ističe Mirjana Pančić Bužek direktorka „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

Related posts

Vršački “Zvončići” nastupaju večeras na Gradskom trgu

Nikoleta Dragaš

Meštani sadili bagrenje na ulazu u Kačarevo

Aleksandra Miloševska

Obeleženo 75 godina obnove Pančevačkog mosta

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija