30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Zbog čega učenici biraju „Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu“?

Opšti smer gimnazije ove godine moći će da upiše 30 učenika, isto toliko mesta ima i za učenike prvog razreda ekonomskog smera, dok će u odeljenju za školovanje informatičara biti 20 učenika. Sa učenicima i direktorkom razgovarali smo o uslovima koje ova škola sa tradicijom od 143 godine pruža.

Prezentacije, eksperimenti na časovima prirodnih nauka, kabinetska nastava, mnogobrojna sportska nadmetanja u okviru školskog sportskog društva „Polet“, velika postignuća učenika škole na državnim takmičenjima – sve to zanima svršene osnovce prilikom posete u toku „Dana otvorenih vrata“.

– Najviše me zanima ekonomija, mislim da ću materiju lako savladati jer sam čvrsto odlučila da postanem ekonomista, kaže Katarina Ignjatović.

– Planiram da studiram i mislim da ću nakon završene gimnazije biti dovoljno zrela i da ću tačno znati šta treba da odaberem. Za sada me zanima šumarstvo, rekla je Katarina Brankov.

– Obišli smo sve osnovne škole, prezentovali šta nudimo, održali dan otvorenih vrata, i na osnovu reakcija osnovaca verujem da će ove godine u našoj školi biti maksimalno popunjena mesta u prvim razredima. Moram da budem subjektivna i da kažem da je u 21.veku veoma bitno da mlad čovek ima fakultetsku diplomu, a to mogu učenici da urade ako završe „Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu“. Posebno smo zadovoljni zbog činjence da najveći broj učenika koji sa uspehom završe našu školu upisuje fakultete, bude na budžetu i završava fakultet , ističe Mirjana Pančić Bužek direktorka „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

Related posts

Briga o mentalnom zdravlju za inkluzivni razvoj zajednice

Miroslava Cvejin

Servisne informacije za 6. mart

Zorana Stekovic

Gradonačelnici Vršca uručeni ugovori u Pokrajnskoj vladi

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija