13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Tri zlatne i dve srebrne medalje osvojili su članovi KPA Bela Crkva na Adi Ciganliji

Na 18. Plivačkom maratonu perajima održanom na Adi Ciganliji u Beogradu, takmičari KPA “Bela Crkva” osvojili su medalje u gotovo svim selekcijama. U godini u kojoj će ovaj klub obeležiti 40 godina postojanja i rada, postali su nezaustavljivi.

Prelep sunčan dan i topla voda u Savskom jezeru okupio je poveći broj ronilaca iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Čačka, Bele Crkve, Bijeljine, Kikinde i Sombora. Nagrade za najbolje obezbedili su organizatori ovog takmičenja ARI (Nacionalna asocijacija ronilačkih instruktora Srbije) i Gradski sekretarijat za omladinu i sport Beograda.

Članovi KPA Bela Crkva su na izuzetan način predstavili svoj klub na plivačkom maratonu u Beogradu.

Najmlađi takmičari su prvi stigli do medalja pa je tako Mihailo Savatović u svojoj kategoriji do 10 godina doplivao do zlatne medalje, a Marko Obradović u kategoriji do 12 godina do srebrne medalje.

Uspeh najmlađih nastavio je Milan Perašević koji je u kategoriji mlađih seniora na 4 km osvojio prvo mesto, dok je u kategoriji seniora Dušan Mihajlović zauzeo odlično drugo mesto i time pokazao da je trenutno najbolji i najsvestraniji takmičar u ronilačkim disciplinama u Srbiji.

U kategoriji takmičara starijih od 45 godina Dragan Perašević je osvojio prvo mesto. Iza sebe je ostavio kolege iz Novog Sada i Sombora i na taj način zaokružio priču o belocrkvanskoj tradiciji u ovom sportu.

Related posts

Proizvodnja mladog krompira u plastenicima

Vanja Vićentić

Dar za prvake

Nikoleta Dragaš

Sve gradske službe rade na čišćenju snega

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija