17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Spasioci na vodi potvrdili spremnost za novu turističku sezonu

Svake godine ekipa Crvenog krsta Vojvodine dolazi u Belu Crkvu i obavlja relicenciranje spasilaca.

Minulog vikenda licenca je obnovljena za 21 spasioca, ostali će biti provereni u toku obuke za zvanje „Spasilac-pripravnik“ koja će biti održana od 11-17. juna u Beloj Crkvi.

Belocrkvanski spasioci na vodi od osnivanja pre šest godina, imaju izuzetne rezultate i to znatno doprinosi prilikom donošenja odluke u kom mestu treba provesti godišnji odmor.

– Uverili smo se da su spremni da brinu o bezbednosti svih koji budu boravili na Belocrkvanskim jezerima. To naravno nije dovoljno, potrebno je da se svi koji borave na plaži ponašaju adekvatno, da roditelji i staratelji budu odgovorni i vode računa o deci, samim tim i spasioci će imati manje posla. Moram da kažem da se divimo momcima, jer namaju mogućnosti da se adekvatno pripreme za sezonu, a kada dođemo krajem maja, oni su ipak spremni, rekla je Jelena Milić Šućur stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine i koordinator referentnog centra za spasilaštvo na vodi.

Svake godine instruktori referentnog centra Crvenog krsta Vojvodine obilaze jezera i do sada nije bilo primedbi na rad spasilačke službe.

Related posts

Posle jakih februarskih mrazeva, pšenica se uspešno oporavila

Vanja Vićentić

Grad Vršac neguje i čuva jezik i kulturno nasleđe Roma

Jelena Obradović

Južni Banat: Novozaraženih korona virusom 64

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija