3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Spasioci na vodi potvrdili spremnost za novu turističku sezonu

Svake godine ekipa Crvenog krsta Vojvodine dolazi u Belu Crkvu i obavlja relicenciranje spasilaca.

Minulog vikenda licenca je obnovljena za 21 spasioca, ostali će biti provereni u toku obuke za zvanje „Spasilac-pripravnik“ koja će biti održana od 11-17. juna u Beloj Crkvi.

Belocrkvanski spasioci na vodi od osnivanja pre šest godina, imaju izuzetne rezultate i to znatno doprinosi prilikom donošenja odluke u kom mestu treba provesti godišnji odmor.

– Uverili smo se da su spremni da brinu o bezbednosti svih koji budu boravili na Belocrkvanskim jezerima. To naravno nije dovoljno, potrebno je da se svi koji borave na plaži ponašaju adekvatno, da roditelji i staratelji budu odgovorni i vode računa o deci, samim tim i spasioci će imati manje posla. Moram da kažem da se divimo momcima, jer namaju mogućnosti da se adekvatno pripreme za sezonu, a kada dođemo krajem maja, oni su ipak spremni, rekla je Jelena Milić Šućur stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine i koordinator referentnog centra za spasilaštvo na vodi.

Svake godine instruktori referentnog centra Crvenog krsta Vojvodine obilaze jezera i do sada nije bilo primedbi na rad spasilačke službe.

Related posts

Svetski dan turizma obeležen i u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Veče puno emocija u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Sastanak ministarke Gordane Čomić sa nadležnima lokalnih saomouprava

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija