24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Vršac obeležio Dan Grada

Vršac je u utorak, 29. maja, proslavio Dan Grada i svoju slavu Svetog Teodora Vršačkog. Centralna manifestacija održana je u punoj kongresnoj dvorani Centra Milenijum. Dodeljena su priznanja Grada Vršca za 2018.godinu, dok je gradonačelnica Dragana Mitrović ukazala na realizovane projekte i investicije na teritoriji koju pokriva lokalna samouprava u ovom mestu.

Grad Vršac, proslavio je slavu i svoj dan, Svetog Teodora Vršačkog, svečanom manifestacijom u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum, na kojoj su dodeljena priznanja. Na ceremoniji prisustvovali su izmedju ostalog predstavnici i čelnici lokalnih samouprava iz Južnog Banata, kao i predstavnici iz oblasti politike, kulture, sporta i mnogi drugi… Gradonačelnica Dragana Mitrović, pozdravila je brojne goste i čestitala slavu svim građanima Vršca.U svom obraćanju, gradonačelnica Mitrović podsetila je na sve do sada realizovane projekte, i ukazala na značaj brojnih investicionih radova u gradu i selima, ali i na važnost kulturnih i sportskih događaja koje je grad Vršac podržao.

Ove godine za izuzetne rezultate ostvarene na polju književnosti, istorije i nauke Nagrada za životno delo bila je dodeljena dr Savi Živanovu, dok je Povelja Grada Vršca za 2018. godinu, za izuzetan doprinos kulturnom stvaralaštvu pripala i solistkinji Beogradske opere Ljubici Vraneš, i Gradskom horu “AS”, koji je osnovan odlukom SO Vršac, decembra, 1998.godine.

Svečanost su svojim nastupom uveličali horovi Sv.Teodora Vršačkog i MŠ Josif Marinković, kao i glumci pozorište “Jovan Sterija Popović”, a Dan Grada bio je i prilka da se priča o svim do sada postignutim rezultatima.Obeležavanje Dana grada i Gradske slave počelo je u 9 časova, Svetom arhijerskom liturgijom u Hramu Svetog Teodora Vršačkog u Vršcu. U Gradskoj kući prelomljen je slavski kolač.

Related posts

Vučić u Banatskom Novom Selu dočekan uz pogaču i so

Mica Milakov

Pančevačkim vrtićima uručeno 200 zaštitnih vizira

Jasmina Petkovic

Požar u centru Sefkerina

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija