20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Vršac obeležio Dan Grada

Vršac je u utorak, 29. maja, proslavio Dan Grada i svoju slavu Svetog Teodora Vršačkog. Centralna manifestacija održana je u punoj kongresnoj dvorani Centra Milenijum. Dodeljena su priznanja Grada Vršca za 2018.godinu, dok je gradonačelnica Dragana Mitrović ukazala na realizovane projekte i investicije na teritoriji koju pokriva lokalna samouprava u ovom mestu.

Grad Vršac, proslavio je slavu i svoj dan, Svetog Teodora Vršačkog, svečanom manifestacijom u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum, na kojoj su dodeljena priznanja. Na ceremoniji prisustvovali su izmedju ostalog predstavnici i čelnici lokalnih samouprava iz Južnog Banata, kao i predstavnici iz oblasti politike, kulture, sporta i mnogi drugi… Gradonačelnica Dragana Mitrović, pozdravila je brojne goste i čestitala slavu svim građanima Vršca.U svom obraćanju, gradonačelnica Mitrović podsetila je na sve do sada realizovane projekte, i ukazala na značaj brojnih investicionih radova u gradu i selima, ali i na važnost kulturnih i sportskih događaja koje je grad Vršac podržao.

Ove godine za izuzetne rezultate ostvarene na polju književnosti, istorije i nauke Nagrada za životno delo bila je dodeljena dr Savi Živanovu, dok je Povelja Grada Vršca za 2018. godinu, za izuzetan doprinos kulturnom stvaralaštvu pripala i solistkinji Beogradske opere Ljubici Vraneš, i Gradskom horu “AS”, koji je osnovan odlukom SO Vršac, decembra, 1998.godine.

Svečanost su svojim nastupom uveličali horovi Sv.Teodora Vršačkog i MŠ Josif Marinković, kao i glumci pozorište “Jovan Sterija Popović”, a Dan Grada bio je i prilka da se priča o svim do sada postignutim rezultatima.Obeležavanje Dana grada i Gradske slave počelo je u 9 časova, Svetom arhijerskom liturgijom u Hramu Svetog Teodora Vršačkog u Vršcu. U Gradskoj kući prelomljen je slavski kolač.

Related posts

“Higijena” i “Zelenilo” u novoj akciji čišćenja

Zorana Stekovic

Opovčani u Plandištu, Sakule domaćin Uljmi

Nikoleta Dragaš

Mirović otvorio rekonstruisani internistički blok Opšte bolnice

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija