1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Emilija Spasojević iz Bele Crkve osvojila je 3. mesto na 8. Festivalu pameti

Projekat “Festival of Mind” je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, u saradnji sa Mensom Srbije i Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžment FIMEK. Učenici Tš “Sava Munćan” učestvuju svake godine i uvek su bili u finalu.

Projekat je okupio veliki broj učenika iz 6 evropskih zemalja, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Slovačke, a najbolji od njih su pozvani na veliko Finale Festivala, čiji slogan glasi: “Budi kreativan – osiguraj svoju budućnost”. Od 1000 učesnika, njih 60 se plasiralo u finale, a među njima je bilo čak petoro učenika Tš “Sava Munćan” iz Bele Crkve. Tamara Grujić, Miljana Vojnov, Milutin Velišić, Aleksandar Redžović koji je osvojio 8. mesto i Emilija Spasojević koja je osvojila 3. mesto.

– Pustili smo mašti na volju i slagali “Doris” slagalicu, praveći oblike koje želimo. U poslednjem trenutku sam se prijavila, nema tu nekih velikih priprema, pokazujete koliko ste maštoviti i brzi, a ja sam odlučila da napravim Pelikana. Nisam očekivala da među brojnim dobrim radovima moj bude tako visoko ocenjen, zbog toga sam još srećnija. Bila sam u velikoj neizvesnosti, a kada sam videla ocene trema je postala još veća. Veoma sam ponosna na nagrade koje sam dobila i koje će biti moja trajna uspomena na uspeh koji sam postigla, kaže Emilija Spasojević.

Kreativne radove finalista ocenjivao je žiri od 10 uglednih domaćih i međunarodnih stručnjaka koji su zatim izabrali pobednike Festivala javnim glasanjem.

Učenici-finalisti, njihovi profesori, predstavnici regiona i ambasada, kao i predstavnici medija prisustvovali su svečanom izboru i proglašenju pobednika u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu . Svečanost je otvorio Milan Kovačević, zamenik Pokrajinskog sekretara.

Related posts

Košenje ambrozije u toku

Nikoleta Dragaš

Vatrepolo kamp u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

RPK: Seminar o pripremama za izradu godišnjih finansijskih izveštaja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija