28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Belocrkvanskoj publici na dar predstava „Gospođa ministarka“

Belocrkvanki po rođenju i u duši Danijeli Božičković Radulović, nije bilo teško da kolege iz Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića „nagovori“ da turneja po Srbiji počne iz mesta iz kog je ona potekla i krenula u svet. Ansambl je odličnom glumom oduševio publiku i potpuno zasluženo bio nagrađivan alpauzima.

Devetnaestoro glumaca sa rediteljem Dejanom Cicmilovićem i kompletnom scenografijom doputovalo je u Belu Crkvu iz Malog Crnića. Ljubiteljima pozorišta iz Bele Crkve besplatan ulaz nije toliko bitan, koliko entuzijazam koji treba videti i poštovati, a naročito kada je u trupi neko ko je višestruko talentovan kao Danijela Božičković Radulović čiji rad dobro poznaju.

Glumačke bravure svih članova ansambla praćene su burnim aplauzima, u pojedinim momentima nije se znalo da li se radi o profesionalnom ili amaterskom pozorišnom ansamblu. Danijela, koja je direktorka biblioteke „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću, plodonosan pisac i slikarka nekada je bila član BAP, potom pozorišta u Petrovcu na Mlavi, nastavila je da neguje svoj talenat i u Malom Crniću.

– Mislim da je san svake glumice bilo da se time bavi amaterski ili profesionalno, da igra gospođu ministarku. U ovom klasičnom delu morali smo da se držimo suštine, ali smo uspeli i da damo lični pečat. Veoma sam zadovoljna jer sam se energetski dobro uklopila i dva meseca svakodnevnih višesatnih proba gotovo da nisam osetila. Imala sam sreću da radim sa odličnim glumcima i izvanrednim rediteljem koji je izvukao maksimum iz svih nas. Publika je odlično primila predstavu i podsticajno uticala na nas. Vidi se da u Beloj Crkvi postoji publika koja zna da reaguje u pravom momentu i na pravim mestima, rekla je Danijela Božičković Radulović.

Više nego zaslužni za uspeh predstave bili su glumci Marija Ivić, Igor Milovanović, Miroslav Milutinović, Valentino Oljača, Miroslav Mitrović, Dijana Gržobić, Zoran Živković, Đino Josić, Željko Svetomirović, Bojana Mitrović, Tamara Jovanović, Ivan Dragojlović, Mile Marinković, Dragana Krstić Milutinović, Ljiljana Milanović, Milica Radovanović, Miloš Ivić i Anđela Ćirković.

Reditelj Dejan Cicmilović je učestvovao i sa idejom za scenografiju, u izboru muzike i kostima za koje je bila zadužena i Svetlana Jenić. Za muziku je bio zadužen Stefan Pavlovski, za svetlo Jovan Mitić, scenografiju je izradio Saša Mićković. Organizator predstave „Gospođa ministarka“ je Centar za kulturu opštine Malo Crniće.

Naredno gostovanje zakazano je za 19. maj u Srpskoj Crnji.

Related posts

U nedelju 10. Bostanijada u Idvoru

Nikoleta Dragaš

U samoizolaciji 770 Južnobanaćana

Nikoleta Dragaš

Havarija u Ulici Oslobođenja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija