5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Kadetski prvak Srbije u plivanju, proplivao je u Beloj Crkvi

Mihailo Gašić, četrnaestogodišnjak koji živi u Beogradu i koji je svom klubu PK „11. april“ doneo brojna priznanja, proplivao je sa 3,5 godine u školi plivanja VK „Jezero“ a i danas rado dolazi da trenira sa svojim prvim trenerom Darganom Milojevićem. Član je kadetske reprezentacije Srbije i kadetske reprezentacije Beograda. Krajnji cilj mu je učešće na Olimpijskim igrama.

Koreni mnogo znače, i to je poznato svima, ali taj „gen vodozemaca iz Bele Crkve“ još uvek nije razjašnjen – a daje rezultate!

Mihailova majka Daniela rođena je u Beloj Crkvi, svojevremeno je za VK „Jezero“ osvajala zlatne medalje i pehare u plivanju, i bilo je logično da i njen sin propliva u istom jezeru.
Mihailo je član PK „11. april“ sa Novog Beograda od 2010.godine, Pliva u sve četiri discipline, prvak je na malim i velikim bazenima na 400,800,1500 metara kraul i 400 metara mix.

Trenira 14 sati nedeljno u vodi i 4 sata provodi na „suvom treningu“. Tri puta nedeljno ima treninge u ranim jutarnjim satima pre škole i tim danima ima duple treninge. Odličan je učenik i na školskom takmičenju iz geografije osvojio je 3. mesto.

Prvi veliki rezultat ostvario je 2016. godine na državnom prvenstvu u Pirotu gde je osvojio zlatnu medalju u štafeti na 4×50 metara kraul. Usledila je serija takmičenja na kojima je Mihailo dominirao. Na „Ilirija Chalenge“ u Ljubljani 2017. godine osvojio je 2.mesto, na Zimskom državnom prvenstvu Srbije u Subotici ove godine proglašen je za najboljeg kadeta u državi i zabeležio najviše FINA bodova, a na osnovu sledećih rezultata: 3.mesto na 200m ledjno, 1.mesto na 400m kraul, 1.mesto na 800m kraul, 1.mesto na 400m mix i 1.mesto u štafetnom plivanju 4x50m kraul.

Na takmičenju „Talent Cup Bugarska 2018.“ Mihailo je osvojio 1.mesto na 400 m kraul, 2.mesto na 200 m kraul i 3.mesto u disciplini štafeta 4×50 m.

– To je dečak koji može da napravi i veće rezultate u kasnijim kategorijama. Ono što je do sada pokazao dokazuje njegov talenat ambiciju i trud koji je uložio. Nadam se da će ta velika želja ostati, i da će njegov fizički napredak pratiti uspesi u plivanju, istakao je Nikola Barać trener PK „11. april“.

Mladi prvak Srbije je veoma disciplinovan, pa ne čudi da veliko razumevanje pokazuju svi profesori i razredna Aleksandra Sijačić.

– Mihalo je od prvog časa u školi plivanja pokazao veliki talenat i srčanost. Okušao se i u tenisu i vaterpolu, ali mu nije odgovarala kontakt igra i agresivnost u vaterpolu, pa se opredelio samo za plivanje. U šestoj godini mi je obećao da će postati prvak sveta, za sada je prvak Srbije i ja sam veoma ponosan na njega. Još uvek u toku leta treniramo zajedno, ali sada gotovo partnerski, jer je Mihailo izuizetan plivač, ponosno ističe Dragan Milojević.
Bela Crkva je ovom dečaku veoma draga, za nju ga vezuje dekina kuća, jezero, planinska reka Nera u kojoj trenira uzvodno, ali i drugari i komšije.

Related posts

Tokom noći 27 ambulantnih pregleda i više intervencija na javnom mestu

Vanja Vićentić

U toku podnošenje dokumenata za besplatan prevoz

Vanja Vićentić

Servisne informacije za 28. januar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija