27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

“Iz Rusije s’ ljubavlju” koncert gostiju iz Uvarova

Predstavnici ruskog kadetskog korpusa “Svetog Georgija Pobedonosca” i estradni ansambl “Harmonija” boravili su u Beloj Crkvi. U poseti su bili i Aleksandar Nikolajevič Vočarov, načelnik Uvarovskog regiona i Vladislav Vladimirovič Denisov, gradonačelnik Uvarova. Kadetkinje i vokalni solisti ansambla “Harmonija održali su concert u holu Tš “Sava Munćan” i manifestaciju “Besmrtni puk”.

U organizaciji “Društva Srpsko – Ruskog prijateljstva” iz Bela Crkva, u holu Tš „Sava Munćan“ ženski orkestar Ruskog kadetskog korpusa “Sv. Georgija Pobedonosca” prikazao je deo repertoara, a vokalne solistkinje estradnog ansambla „Harmonija“ iz Uvarova pevale su pesme na ruskom i srpskom jeziku.

Gosti iz Rusije, zajedno sa Belocrkvanima, na Trgu ruskih kadeta održali su manifestaciju „Besmrtni puk“. Stanovnicima Bele Crkve dali su fotografije ruskih i srpskih boraca koji su poginuli za slobodu u Drugom svetskom ratu. Predvođeni orkestrom dobošarki, “Besmrtni puk” je došao do Trga ruskih kadeta, i nakon muzičkog programa gosti su položili cveće na spomenik vojnicima Cvene armije koji su poginuli u borbi za oslobođenje Bele Crkve.

kadetkinje

„Besmrtni puk“ nastao je u Rusiji, a formalno se za godinu početka ove manifestacije uzima 2011. godina, kada je ulicama ruskog grada Tomska marširalo 5000 ljudi, noseći portrete svojih predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.

– Ponovo smo se okupili, kao daleke 1944.godine kada su slovenska braća stajala rame uz rame i odbranili zemlju. Veoma nam je drago što ste nas pozvali u Belu Crkvu i hvala vam što ste učestvovali u akciji “Besmrtni puk” jer to je naše sećanje na ljude koji su poginuli zbog naše slobode, života i razvoja i da bi imali budućnost. Slava im! Nama svima Rusiji i Srbiji želimo mirno nebo, druženje, jedinstvo, da pamtimo vreme rata, i učinomo sve kako bi vladao mir! Čestitam vam Dan pobede, rekao je Vladislav Vladimirovič Denisov, gradonačelnik Uvarova.

Related posts

Stižu pozivi za osobe koje su civilno sluzile vojni rok

Jelena Obradović

Uslovi za posao u MUP

Mica Milakov

COVID-19 Južni Banat: Još 280 osoba zaraženo koronom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija