Baner

Najšarmantniji/a sportista

 

Slobodan Bitević, Karate klub "Dinamo"

Nekadašnji prvak sveta i višestruki prvak Srbije, a sada reprezentativac Karate saveza Srbije, Slobodan Bitević uvek je plenio svojim uspesima, ali i svojim šarmom i predanošću sportu kojim se bavi. imao je zapažene nastupe na prošlogodišnjim takmičenjima. Ovaj 25-godišnjak je rođen u Vršcu, ali mu je Pančevo sredina u kojoj je izrastao u vrsnog karatistu i sjajnog mladića. Stigao je da bude i apsolvent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, a do kraja studija mu je ostao samo jedan ispit. Iako ove godine nije uspeo da ponovi rezultate iz prethodnih, bio je jedan od najzaslužnijih što je Karate klub "Dinamo" postao najbolji klub Srbije. U 2014. čeka ga Svetsko prvenstvo u Nemačkoj a Evropsko u Tampereu, diplomiranje u februaru, a kako najavljuje, master studije u oktobru.

 

Nenad Ervaćanin, ŽRK „Dinamo"


Rukomet je zavoleo uz starijeg brata koji je prvi počeo da trenira ovaj sport, a danas je glavni pokretač svih napada Železničkog rukometnog kluba „Dinamo". Nenad Ervaćanin rođen je u Pakracu u Hrvatskoj 29. 1991. godine, a prve korake u ovom sportu napravio je u RK „Dolovo", pre 12 godina. Osim „Dolova" i „Dinama" igrao je i za RK „Jabuka". Ističe da je 2013. godina za njega bila uspešna, pošto je sa klubom osvojio Kup Vojvodine i prvi deo sezone završio na prvom mestu na tabeli Prve lige. Plan za 2014. je ostati na prvom mestu na tabeli i izboriti plasman u Superligu Srbije, kao i što bolji plasma u Kupu Srbije.

 

Zorica Ranković -Jovanović, instruktorka fitnesa


Zorica Ranković - Jovanović, instruktorka fitnesa, pravi je primer posvećenosti zdravom telu, u kojem naravno mora biti i zdravog duha. Pančevka je, rođena je 1976. godine, diplomirala je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, na smeru kondicija. Trenutno je na specijalističkim studijama na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu, gde usavršava rad sa decom i mlađim kategorijama sportista. Od prošle godine radi u JKP "Mladosti", kao stručni saradnik za rekreaciju. Posvećenost sportu potiče još od malih nogu, jer je Zorica već sa 6 godina počela da se bavi gimnastikom, do fintes instruktora stigla je sa 26 godina, a nagrađena je od strane "NINAS fitness tima" za najboljeg prezentera fitnesa za decu u sezoni 2010-2011.

 

Vlatka Komlenac, trener PK "Dinamo

 

Vlatka Komlenac je svoj život posvetila plivanju. Trenirala je 10 godina, obarajući rekorde i osvajajući mnogobrojne medalje na državnim prvenstvima i međunarodnim mitinzima. A onda je rešila da se posveti trenerskom poslu. Već 3 godine radi kao trener najmlađih takmičara u Plivačkom klubu "Dinamo". Njene sposobnosti i na ovom polju, dokazaju njeni mali takmičari, postižući dobre rezultate i na državnom prvenstvu. U 2014. očekuje da mali plivači "Dinama" nastave da napreduju i da im svojim znanjem i iskustvom pomogne da ostvare sto bolje rezultate. Vlatka će nastaviti takođe da se stručno usavršava, jer planira da završi studije na Trenerškoj školi u Novom Sadu.

 

Dragana Marković, ŽOK „Dinamo"


Odbojkašica Dragana Marković je veoma mlada – ima 18 godina, a već može da kaže da je u svojoj sportskj karijeri imla i uspona i padova. Ovaj sport trenira već osam godina a tokom svoje karijere, osim seniorske selekcija, nastupala je i za sve mlađe kategorije „Dinama". Privalči pažnju i svojim sportskim uspesima, ali i šarmom. Učenica je četvrte godine Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović". Mladi primač „Dinama" uvek se trudi da i u školi ostvari što bolji uspeh, pa je tako bilo i u godini za nama. 2014. će sigurno završiti srednju školu, ali treba upisati i fakultet. Na terenu, najavljuje vredno će trenirati i poboljšati svoju igru, kako bi njena ekipa ostvarila što bolji plasman u Superligi Srbije.

 

Miloš Pavić, Rukometni klub „Jabuka"


Miloš Pavić, koji ima 30 godina, od svoje desete godine je na rukometnom terenu. Igrao je u BAK-u, Titelu i pančevačkom „Dinamu". A poslednjih nekoliko godina je kapiten u Rukometnom klubu „Jabuka". Kako kaže, ispunio mu se još jedan san jer je u 2013.godini postao i trener mlađih kategorija u svom sadašnjem klubu. Ono što bi voleo jeste da, ipak, dobije posao, pa se nada da će i do toga stiću u ovoj godini.

 

Vladimir Savić, Triatlon klub „Tamiš"


Vladimir Savić je jedan od sportista koji je u poslednjih nekoliko godina po ostvarenim rezultatima bio u samom vrhu pančevačkog i srpskog sporta. Ali Vladimir, pančevački ajronmen, pleni i svojom pojavom i visprenošću. Rođen je 1976. u Vrbasu, ali je jedan od osnivača Triatlon kluba „Tamiš" u Pančevu. Postao je „pančevački ajronmen", zahvaljujući tome što je bio jedan od zapaženih učesnika Svetskog prvenstva na Havajima u ovoj disciplini, i što je u Kopenhagenu postavio i državni rekord. Večina zna da je triatlon jedan, ako ne i najteži sport, a disciplina „ajronmen" znači da to treba pomnožiti bar sa dva puta, jer su sve staze, i u biciklizmu, i u plivanju, i u trčanju mnogo duže. Vladimir ne čeka samo pomoć drugih za učešća na vrlo dalekim i skupim takmičenjima, pa već dve godine radi u danskoj firmi koja se bavi sportovima izdržljivosti. Bio je i selektor seniorske reprezentacije Srbije i trener najperspektivnijih takmičara Triatlon kluba „Tamiš". Od Sportskog saveza Vojvodine za 2013.godinu dobio je nagradu za doprinos i afirmaciju sporta.

 

Marko Spasov, Plivački klub „Dinamo"


Marko Spasov, od septembra je tener Plivačkog kluba „Dinamo", iako ima samo 31 godinu. I sam je bio tkamičar 10 godina. Sportu se posveito i u školovanju, pa studira DIF u Beogradu. U prošlogodišnje uspehe beleži i to je došao do treće godine, i to na budžetu, kao uspešan student. Zato je i jasno – plan je završiti i treću godinu u 2014, ali, naranvo, i da plivači „Dinama" donesu, kao i do sada, sijaset medalja sa takmičenja. Otkriva da bi mogao postati i trener Reprezentacije Srbije za mlađe kategorije.

 

Milica Uskoković, Badminton klub „Pančevo"


Milica Uskoković, šarmantna asistentkinja trenera i igračica Badminton kluba „Pančevo", trenirala je i tenis, odbojku i stoni tenis. Ova 32-godišnjakinja zato je primer prave posvećenosti sportu. Kaže da je 2013. bila naporna jer je trebalo pomovisati badminton u Pančevu i predano raditi sa novim članovima kluba. Pored organizovanja trećeg „Pančevo opena" sa uspehom je organizovala i Badminton-kamp u Beloj Crkvi. Kao treneri, Milica i Ivan Kovačević istakli su se u Češkoj u badminton-kampu radeći zajedno sa glavnim trenerom iz Indije, i trenerom iz Litvanije. Uz to, 2013. je završila na prvom mestu na B rang listi Srbije u singlu i u miks dublu, dok je u ženskom dublu druga. Milica, pored svega, ima dar i energije da se bavi slikanjem. U septembru je izlagala na kolektivnoj izložbi. U 2014, najalvjuje, ide dalje.

 

Nevena Dželajlija, ŽRK „Pančevo"


Članica Ženskog rukometnog kluba "Pančevo", Nevena Dželajlija ima 15 godina, a već 9 je na rukometnom terenu. Ranije je bila članica Ženskog železničkog rukometnog kluba „Dinamo". Uči za geodetksog tehničara u Tehničkoj školi „23. Maj". Prvi deo 2013. Nije bio lak, jer je Nevena povredila ručni zglob, pa je dva meseca bila van terena. Ipak, ova sezona kreće maestralno. Novi trener je zapazio Nevenu, pa izbija u prvi plan i sada igra i u prvoj postavi ekipe u odbrani, dok u napadu ima sve veću minutažu. Sve su to razlozi da itekako ova mlada i šarmantna rukometašica, pred kojom je tek budućnost, bude zadovoljna onim što je postigla.