Magazin

Bukovača - izvor zdravlja

PANČEVO, 21.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Ove subote na Zelenoj pijaci bila je dobra ponuda i pečurki. Sugrađani najčešće kupuju šampinjone, a manji broj kupuje bukovaču, mada je ona zdravija, kažu prodavci. Pečurke su bogate belančevinama, a dobar su izvor i kalijuma, fosfora i gvožđa. Takođe sadrže cink i bakar i praktično nemaju natrijum, zbog čega su pogodne za osobe koje pate od povišenog krvnog pritiska. Za kilogram šampinjona bile je potrebno odvojiti 300, a bukovače 400 dinara.

 

Tegla domaćeg ajvara između 500 i 600 dinara

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Domaći ajvar uvek je bio delikates za čije pravljenje treba uložiti dosta truda i novca. Međutim iako je industrijski duplo jeftiniji ne može da zadovolji kvalite ajvara od pečene parike. O ukusima ne treba raspravljati ali kada je cena u pitanju većina naših sugrađana odlučuje se da pravi male količine domaćeg ajvara.

   

Svetski dan jaja malo poznat u Srbiji

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Danas je Svetski dan jaja. Već više od dve decenije ovaj praznik se obeležava, a u Srbiji je nepoznat. U južnobanatskim selima se malo ljudi bavi proizvodnjom jaja, koja je razvijena na velikim farmama. Kokoške sve manje ili nimalo ne kljucaju jaja.

   

Povoljne stvari na starom buvljaku

PANČEVO, 1.oktobar 2017. (TV Pančevo) – Ekipa Televizije Pančevo i ovo nedeljno jutro posetila je pančevački stari buvljak. Na tezgama se moglo naći sve od igle do lokomotive. Raspitivali smo se šta su sugrađani najčešće kupovali i da li je bilo povoljnih stvari.

   

"Banatski hleb" po treći put u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 27. septembar 2017. (TV Pančevo) – Treća manifestacija posvećena banatskom hlebu održaće se 1. oktobra u Banatskom Novom Selu u organizaciji Udruženja žena "Novoseljanke". Organizatorke očekuju predstavljanje 30 vekni hleba, a sem Novoseljanki učestvovaće i žene iz drugih mesta.

   

Pančevci spremni za zimu

PANČEVO, 15. septembar 2017. (TV Pančevo) - Čak i ako je početak septembra, Pančevci se već polako spremaju za zimu. Vešte domaćice počinju da obnavljaju svoju ostavu novom zimnicom, dok se domaćini brinu za ogrev. Ekipa Regionalne RTV Pančevo posetila je Narodnu baštu i razgovorala je sa našim sugrađanima o pripremama za zimu.