Magazin

Pančevka srećna dobitnica stana u Beogradu

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – U trećem izvlačenju nagrade u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", srećni dobitnici stana u Beogradu su Sofija Manojlović iz Pančeva i Goran Bogdanović iz Vlasotinca.

 

Još desetak dana za sadnju voća

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci, osim dobre ponude voća i povrća, u ovo doba godine sugrađani mogu kupiti i razne vrste sadnica voća, ukrasnog voća ili cveća. Kako prodavci tvrde, cene nisu menjane poslednjih pet godina, a sve što je u ponudi odgovara našem području. Ko razmišlja o sadnji voća, ima još desetak dana da to uradi dok je još hladnije vreme.

   

Stiže povrće iz domaćih plastenika

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – Ponuda na pančevačkoj pijaci sve je bolja. Ranog povrća sve je više u ponudi jer je stigla i roba iz domaćih plastenika. To se odražava i na cene te robe. Tako se mladi luk iz domaćih plastenika može kupiti po 30, a rotkvice i zelena salata za 50 dinara. Što se tiče voća ove subote, na tezgama pored jagoda, kojih je sve više, mogu se naći i breskve i lubenice.

   

Sve bolja ponuda na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 11. mart 2017. (TV Pančevo) - Svakoga dana ponuda na pančevačkoj Zelenoj pijaci je sve bolja. Iz nedelje u nedelju, i pored toga što je vreme još uvek promenljivo, sve je više ranog povrća. Cene ovih proizvoda nisu se mnog promenile od početka sezone, razlog za to je što još uvek ima mnogo više robe iz uvoza nego iz domaćih plastenika. Šta će se pazariti, zavisi od cene, ali i od kvaliteta i poverenja, kažu naši sugrađani.

   

Martin Pišpecki - prvi direktor Mikine škole

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Martin Pišpecki je bio prvi direktor u Mikinoj školi i na tom mestu proveo 20 godina. Pre toga predavao je fizičko vaspitanje i voleo je decu i rad sa njima. On smatra da je za rukovođenje obrazovnom ustanovom potrebno iskustvo od bar 20 godina u prosveti.

   

Sveti Trifun ili Sveti Valentin

PANČEVO, 14. februar 2017. (TV Pančevo) – Pravoslavna crkva danas slavi Svetog Trifuna, a katolička Svetog Valentina. Neki naši sugrađani obeležavaju oba svetitelja, a za u narodu poznat kao Dan zaljubljenih pripremili su i poklone za njima drage osobe.