Magazin

Među najlepšima balkon Ljubiše Pešića

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Ljubiša Pešić osvojio je drugo mesto na konkursu Zelenila u kategoriji “najlepši balkon”. Ekipa regionalne RTV Pančevo, posetila je drugonagrađeni balkon i razgovarala sa Pešićem o njegovoj oazi.

 

Žuta lubenica slatka i tražena

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zelena pijaca danas je funkcionisala uobičajeno. Prodavci kažu da su se ove subote najviše prodavali bostan, dinje, paradajz, paprike, breskve, jabuke, šljive i krompir. Bilo je i ponude i kupaca, ali kako kažu prodavci, cene su prilagođene svakome, a za domaće voće kažu da je najjeftinije.

   

Uz vaučer najčešće na Zlatibor

PANČEVO, 8. avgust 2017. (TV Pančevo) - Najveće interesovanje za korišćenje besplatnih vaučera ove godine vlada za odmor na Zlatiboru, gde je do sada podeljeno 10.640 vaučera, što je za 80 odsto više u odnosu na 2016. godinu, saopšteno je iz turističke organizacije Zlatibor. Prošle godine u sistemu vaučera bilo je 33 ugostiteljska objekta na toj planini, dok je ove godine taj broj povećan na 56.

   

Kodeks oblačenja u vrelim danima

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) – Leto, naročito kada je toplo kao ovo, donosi i nešto slobodnije oblačenje. A tropski talasi kojem smo izloženi ponovo otvaraju pitanje – kako se treba oblačiti za posao. Sve državne institucije, kao i preduzeća imaju pravila o tome, ali, uvek, na kraju ostaje pitanje kulture, dobrog ukusa i osećaja.

   

Poslednji Mohikanac među svinjarima

PANČEVO, 05. avgust 2017. (TV Pančevo) – Sve je manje ljudi koji se bave svinjarskom proizvodnjom. Međutim, Jožef Spišjak iz Vojlovice voli i čuva, kako krmače, tako svinje i prasiće. Ovom proizvodnjom bavi se intenzivno od kad je otišao u penziju, a rad mu je terapija.

   

Pekmez, džem, slatko ili marmelada?

PANČEVO, 31. jul 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci domaćice ovih dana kupuju voće za pripremu pekmeza, džema, slatkog i marmelade. Najviše se kupuju kajsije i šljive, dok se nektarine i breskve prodaju slabije.