Magazin

23 godine "Naxi" radija

PANČEVO, 2. decembar 2017. (TV Pančevo) – Naxi radio proslavio je 23 godine postojanja uz poznate zvanice. Goste su zabavljali "Bla bla bend" i "Kiki Lesadnrić i piloti".

 

Šaran "drži" cenu

PANČEVO, 21. novembar 2017. (TV Pančevo) – U drugoj polovini jeseni i tokom zime, u vreme slava i posta, sugrađani češće kupuju ribu. Najčešće se kupuju babuška, bela riba, šaran, štuka i smuđ. Kako prodavci kažu, cene su na približnom nivou kao i ranijih godina, osim šarana, jer ga nema dovoljno u ribnjacima.

   

Vreme za sadnice i ukrasne biljke

PANČEVO, 18. novembar 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci, osim dobre ponude voća i povrća, u ovo doba godine sugrađani mogu kupiti i razne vrste sadnica voća i ukrasnog voća i četinara. Kako prodavci tvrde, cene nisu menjane poslednjih pet godina, a sve što je u ponudi odgovara našem području. Ko razmišlja o sadnji voća ili nekih četinara sada je pravo vreme da to uradi jer preko zime sadnice se lakše promaju i traže manje nege.

   

Potražnja za kupusom ovog vikenda, cena 25 dinara na više

PANČEVO, 4. novembar 2017. (TV Pančevo) – Ponuda na pančevačkoj Zelenoj pijaci bogata je za ovo doba godine. Na tezgama ima svega, dok se cene nisu menjale. Najveća potražnja ove subote bila je za kupus koji se prodavao po 25 dinara na više.

   

Bukovača - izvor zdravlja

PANČEVO, 21.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Ove subote na Zelenoj pijaci bila je dobra ponuda i pečurki. Sugrađani najčešće kupuju šampinjone, a manji broj kupuje bukovaču, mada je ona zdravija, kažu prodavci. Pečurke su bogate belančevinama, a dobar su izvor i kalijuma, fosfora i gvožđa. Takođe sadrže cink i bakar i praktično nemaju natrijum, zbog čega su pogodne za osobe koje pate od povišenog krvnog pritiska. Za kilogram šampinjona bile je potrebno odvojiti 300, a bukovače 400 dinara.

   

Tegla domaćeg ajvara između 500 i 600 dinara

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Domaći ajvar uvek je bio delikates za čije pravljenje treba uložiti dosta truda i novca. Međutim iako je industrijski duplo jeftiniji ne može da zadovolji kvalite ajvara od pečene parike. O ukusima ne treba raspravljati ali kada je cena u pitanju većina naših sugrađana odlučuje se da pravi male količine domaćeg ajvara.