Politika

 

Više novca za završetak Bolnice i zgrade ZZJZ

PANČEVO, 19. jul 2016. (TV Pančevo) – Izveštaji o potrošnji sredstava vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja iz 2013. i 2014. godine stigli su pred pokrajinske poslanike tek juče. Jedna od ključnih primedbi, kao razlog za neprihvatanje ovih izveštaja, jeste i raspodela sredstava. Obraćajući se Pančevcima, poslanik Srpske napredne stranke Jovan Lazarov, danas je skrenuo pažnju da taj Fond u Pančevu nikada nije završio svoje investicije, kao što su rekonstrukcija Bolnice, zgrada Zavoda za javno zdravlje i Hala Bagremar.

 

Pokušaj vojnog udara u Turskoj

PANČEVO, 16. jul 2016. (TV Pančevo) ‒ Premijer Turske Binali Jildrim izjavio je danas da niko ne može da slomije Tursku i zahvalio prijateljskim zemljama na podršci posle pokušaja vojnog udara. Države koje podržavaju Fetulaha Gulena biće smatrane neprijateljima Ankare, poručio turski premijer. On je saopštio da su u pokušaju državnog udara život izgubile 164 osobe, dok je 1.440 osoba ranjeno, a 2.839 pripadnika vojske raznih činova je uhapšeno.

   

DS, SPS, LSV i „Dosta je bilo”: Zahtevamo vanrednu sednicu Skupštine

PANČEVO, 12. jul 2016. (TV Pančevo) – Odbornici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Socijalističke partije Srbije i Pokreta „Dosta je bilo” predali su zahtev za sazivanje vanredne sednice gradskog parlamenta. Prema Poslovniku, na zahtev jedne trećine odbornika, sednica Skupštine mora da bude održana u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva.

   

SPS: Elektrana na otpad uz konsultaciju s građanima

 

PANČEVO, 6. jul 2016. (TV Pančevo)– Nada Kirbus, članica izvršnog odbora Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, na konferenciji za novinare, istakla je da Gradsko veće grada Pančeva ne može da donese odluku u vezi izgradnje elektrane za komunalni otpad, a da se ne konsultuje s voljom naroda, jer je ta tema, kako je napomenula, izuzetno važna za građane Pančeva.

   

SNS demokratama: Nema potrebe da se brinete za Železaru

PANČEVO, 5. jul 2016. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka poručila je danas "lažnim demokratama" da nema ni najmanje potrebe da se brinu za Železaru Smederevo, niti za bilo koju fabriku u državi, navodeći da građani odlično znaju da brzo propadne sve čega se DS dohvati. Naprednjaci su u saopštenju upitali demokrate u kakvom stanju je ostala Železara posle njihovog upravljanja, šta su oni ikada dobro uradili za čeličanu i za to da se očuva proizvodnja i 5.000 radnih mesta. "Odgovor je jednostavan - nikada ništa, jer oni i ne umeju ništa konstruktivno da urade, već samo znaju da otimaju od građana i da se bogate na narodnoj muci", navode naprednjaci. Dodaju da demokrate nisu imale hrabrosti, niti ideja kako da rešavaju nagomilane probleme, pa im sada preostaje samo da budu zluradi i zavidni zato što je neko drugi uspeo da spase i opravi privrednog giganta, koji pokreće celokupnu privredu Srbije i podiže BDP. "Po ko zna koji put se pokazala kao istinita konstatacija da je što bolje za Srbiju to je gore za DS i obrnuto, zbog čega poručujemo lažnim demokratama da im preostaje samo da nastave da sekiraju zbog uspeha Železare, ali i celokupne privrede Srbije, koja oporavlja i podiže, posle decenija njihove štetočinske uprave", navode naprednjaci.SNS zaključuje da im je drago što DS, zbog sve štete koju je godinama činila građanima i svih laži koje je izmislila i napisala, i sama zna da zaslužuje oštar odgovor od Srpske napredne stranke.

   

Mladi i obrazovani imaće moju podršku

PANČEVO, 02. jul 2016. (TV Pančevo) – Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović obećava da će raditi drugačije od svojih predhodika, koji su, kako kaže, zanemarivali interes građana, objavio je "Srpski telegraf".