Politika

 

SNS osudio pretnje gradonačelniku Pančeva

PANČEVO, 23. avgust 2016. (TV Pančevo) – Pretnje koje je dobio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izazvale su reakciju najveće političke partije u našem gradu. Predsednik Gradskog odbora i šef odborničke grupe Željko Sušec osudio je pretnje gradonačelniku, pozivajući sve društvene činioce i političke partije da „stanu iza gradonačelnika“, ne dozvoljavajući onima koji uzurpiraju zemlju da i dalje plaše funkcionere.

 

Održana tribina povodom početka nove školske godine

PANČEVO, 18. avgust 2016. (TV Pančevo) – Savet za obrazovanje Gradskog odbora Srpske napredne stranke organizovao je tribinu povodom početka nove školske godine. Prva tribina, održana je u Mesnoj zajednici „Mladost“. Na tribini je bilo prisutno oko 40 roditelja, koji su imali prilike da čuju o adaptaciji dece na školu. U planu su tribine u svim mesnim odborima kako u Pančevu, tako i u okolnim naseljenim mestima.

   

Sušec: opozicija širenjem panike skuplja jeftine političke poene

 PANČEVO, 21. jul 2016. (TV Pančevo) - Predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pančevu i šef odborničke grupe Željko Sušec ocenio je jučerašnji nastup opozicije na sednici lokalne skupštine, tokom rasprave o izgradnji termoelektrane, kao „pokušaj skupljanja jeftinih političkih poena i širenja panike medju građanima“. Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka je još jednom pokazala odgovornost tako što je predložila i usvojila zaključak po kojem će biti raspisan referendum o izgradnji termoelektrane, ali i po tome što je vladajuća koalicija prihvatila inicijativu opozicije o sazivanju sednice pančevačke skupštine.

   

SNS: Zalažemo se za rodno ravnopravno društvo

PANČEVO, 20. jul 2016. (TV Pančevo) – Pančevka Nada Milanović, pokrajinska poslanica Srpske napredne stranke, izabrana je za zamenicu predsednice Odbora za ravnopravnost polova u Skupštini AP Vojvodine. Ovaj izbor jeste čast, ala znači i veliki rad, jer zakoni koji uređuju ravnopravnost polova postoje, ali na tome treba raditi u praksi, a najveću energiju, pažnju i rešenja treba pronaći kada je reč o porodičnom nasilju, istakla je Nada Milanović.

   

Više novca za završetak Bolnice i zgrade ZZJZ

PANČEVO, 19. jul 2016. (TV Pančevo) – Izveštaji o potrošnji sredstava vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja iz 2013. i 2014. godine stigli su pred pokrajinske poslanike tek juče. Jedna od ključnih primedbi, kao razlog za neprihvatanje ovih izveštaja, jeste i raspodela sredstava. Obraćajući se Pančevcima, poslanik Srpske napredne stranke Jovan Lazarov, danas je skrenuo pažnju da taj Fond u Pančevu nikada nije završio svoje investicije, kao što su rekonstrukcija Bolnice, zgrada Zavoda za javno zdravlje i Hala Bagremar.

   

Pokušaj vojnog udara u Turskoj

PANČEVO, 16. jul 2016. (TV Pančevo) ‒ Premijer Turske Binali Jildrim izjavio je danas da niko ne može da slomije Tursku i zahvalio prijateljskim zemljama na podršci posle pokušaja vojnog udara. Države koje podržavaju Fetulaha Gulena biće smatrane neprijateljima Ankare, poručio turski premijer. On je saopštio da su u pokušaju državnog udara život izgubile 164 osobe, dok je 1.440 osoba ranjeno, a 2.839 pripadnika vojske raznih činova je uhapšeno.