Politika

 

Stefanović: Vučić za predsednika

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da smatra da Aleksandar Vučić treba da bude predsednički kandidat, pošto bi mogao da odnese pobedu u prvom krugu. Stefanovic je ovo izjavio na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati borbe protiv organizovanog kriminala.

 

Vučić: Kod nas je filozofija diplome zamenila filozofiju rada

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju. “Kod nas se pojavila filozofija diplome, a izgubila filozofija rada”, primetio je premijer i kao tri problema u smislu uvođenja dualnog obrazovanja koje će omogućiti zaposlenje, pomenuo nedostajući pravni okvir, nezainteresovanost domaćih privrednih subjekata i neprilagođenost ljudi ali i tržišta.

   

Faktor plus: Vučić sa 55,2% predsednik već u prvom krugu

PANČEVO, 1. februar 2017. (TV Pančevo) – Ako bi predsednički izbori bili održani u nedelju, a kandidat Srpske napredne stranke (SNS) bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, on bi osvojio 55,2 odsto podrške, dok bi nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj osvojili po 12,1 odsto, rezultati su danas predstavljenog istraživanja agencije Faktor plus.

   

Velja ostao bez stranke u Južnom Banatu

 

PANČEVO, 26. januar 2017. (TV Pančevo) – Svi opštinski i gradski odbori Nove Srbije u Južnom Banatu prelaze u Srpsku naprednu stranku, sada već bivši, Predsednik južnobanatskog okružnog odbora Nove Srbije , član izvršnog odbora i predsednik gradskog odbora Pančevo, Miodrag Radojković izjavio je da funkcionere i člansto ne interesuje samoubilačka politika iz interesa, Velimira Ilića već da žele da rade u interesu građana Srbije i da zbog toga postaju članovi Srpske napredne stranke.

   

Skat: Ostajem u Beogradu

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat izjavio je danas da, posle stupanja na dužnost novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, ne očekuje velike promene u spoljnoj politici SAD prema Balkanu. Ni u njegovoj diplomatskoj službi u Srbiji, Skat ne očekuje opromene, već da ostane do kraja mandata u Beogradu. Prema njegovim rečima, mandat ambasadora SAD traje tri godine, on je odslužio jednu i očekuje da će u Srbiji raditi još dve.

   

Mirović i Pavlov dogovorili - obnova Bolnice počinje u prvoj polovini godine

 

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, delegaciju Grada Pančeva, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim. Tema sastanka bila je pokretanje procedure za obnovu i rekonstrukciju Opšte bolnice u Pančevu. Najavljeno je da će radovi početi u prvoj polovini godine.