Politika

 

U nedelju elektorska Skupština Makedonaca

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - Makednonci u Pančevu, odnosno u Srbiji će u nedelju, 29. avgusta, po treći put na elektorskoj Skupštini pokušati da izaberu članove Saveta makedonske nacionalne manjine. Nova uredba koju je donelo nadležno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava predviđa povećanje broja elektora za 18, tako da na postojeća 52, sada ima 70 verifikovanih elektora, a za kvorum je potrebno 45. Upravo na nove elektore Ministarstvo računa da će biti u sali i da će u slučaju istog scenarija oni dati kvorum.

 

Ponovo propao izbor za Makedonski savet

PANČEVO, 20. jun 2010. (TV Pančevo) - Izbori za nacionalni savet Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji su ponovo propali zbog nedostatka kvoruma.

   

Odloženi izbori za makedonski nacionalni savet

PANČEVO, 06. jun 2010. (TV Pančevo) - Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Jan Sabo prekinuo je elektorsku skupštinu za izbor Saveta makedonske nacionalne manjine u Pančevu zbog nedostatka kvoruma.

   

Izbori za Nacionalne savete protekli mirno

PANČEVO, 06. jun 2010. (TV Pančevo) - Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se održavaju u celoj zemlji, u Pančevu protiču bez problema. 19 nacionalnih manjina izabraće svoje nacionalne savete i to na neposlednim izborima osim Hrvata, Makedonaca i Slovenaca koji će svoje predstavnike birati na posrednim izborima, odnosno putem elektorske skupštine.

   

Predstavila se lista "Slovaci zajedno"

PANČEVO, 01. jun 2010. (TV Pančevo) - Vojvođanski Slovaci 6. juna biraće svoje predstavnike u Nacionalnom savetu Slovaka. Pravo učešća u izbornoj trci ima 5 izbornih lista. Danas je u Vojlovici predstavljena izborna lista koalicije 27 slovačkih društava, organizacija i asocijacija „Slovaci zajedno“ čiji je nosilac Ana Tomanova Makanova.

   

Predstavljena lista Matice slovačke

PANČEVO, 31. maj 2010. (TV Pančevo) - Vojvođanski Slovaci 6. juna biraće svoje predstavnike u Nacionalnom savetu Slovaka. Pravo učešća u izbornoj trci ima 5 izbornih lista. Danas je svoju listu predstavila Matica slovačka. Na listi će se naći 29 kandidata a nosilac je Katerina Melegova Melihova.