Politika

 

Ponovo propao izbor za Makedonski savet

PANČEVO, 20. jun 2010. (TV Pančevo) - Izbori za nacionalni savet Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji su ponovo propali zbog nedostatka kvoruma.

 

Odloženi izbori za makedonski nacionalni savet

PANČEVO, 06. jun 2010. (TV Pančevo) - Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Jan Sabo prekinuo je elektorsku skupštinu za izbor Saveta makedonske nacionalne manjine u Pančevu zbog nedostatka kvoruma.

   

Izbori za Nacionalne savete protekli mirno

PANČEVO, 06. jun 2010. (TV Pančevo) - Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se održavaju u celoj zemlji, u Pančevu protiču bez problema. 19 nacionalnih manjina izabraće svoje nacionalne savete i to na neposlednim izborima osim Hrvata, Makedonaca i Slovenaca koji će svoje predstavnike birati na posrednim izborima, odnosno putem elektorske skupštine.

   

Predstavila se lista "Slovaci zajedno"

PANČEVO, 01. jun 2010. (TV Pančevo) - Vojvođanski Slovaci 6. juna biraće svoje predstavnike u Nacionalnom savetu Slovaka. Pravo učešća u izbornoj trci ima 5 izbornih lista. Danas je u Vojlovici predstavljena izborna lista koalicije 27 slovačkih društava, organizacija i asocijacija „Slovaci zajedno“ čiji je nosilac Ana Tomanova Makanova.

   

Predstavljena lista Matice slovačke

PANČEVO, 31. maj 2010. (TV Pančevo) - Vojvođanski Slovaci 6. juna biraće svoje predstavnike u Nacionalnom savetu Slovaka. Pravo učešća u izbornoj trci ima 5 izbornih lista. Danas je svoju listu predstavila Matica slovačka. Na listi će se naći 29 kandidata a nosilac je Katerina Melegova Melihova.

   

Šormaz izbačen iz DSS-a

BEOGRAD, 12. maj 2010. (FoNet) - Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Dragan Šormaz izjavio je danas da nije obavešten da je isključen iz DSS.