Politika

 

SNS protiv Platforme o finansiranju Vojvodine

PANČEVO, 6. novembar 2013. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka protivi se Platformi o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodina jer ona urušava poreski sistem Srbije. Kako je ocenio pokrajinski poslanik SNS-a iz Pančeva Jovan Lazarov Platforma je politički pamflet pokrajinske Vlade koja samo podiže tenzije, jer je ostala bez legitimiteta.

 

Načelnici Kosovskog i Južnobanatskog okruga pozvali na izbore

PANČEVO, 29. oktobar 2013. (TV Pančevo) – Kosovski lokalni izbori se bliže i biće održani u nedelju 3. novembra. Načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić, koji je prošle nedelje posetio Kosovo i Metohiju zbog predaje humanitarne pomoći, zajedno sa načelnikom Kosovskog okruga Vladetom Kostićem pozvao je Srbe da izađu na te predstojeće lokalne izbore u ovoj pokrajini. Interno rasljeni koji su se registrovali za glasanje, treba da se prijave Kancelariji za Kosovo i Metohiju do četvrtka kako bi iskoristili organizvoani prevoz za odlazak na izbore.

   

Vučić najavio novu Vladu do 20. avgusta

PANČEVO, 27. jul 2013. (TV Pančevo) – Novu Vladu trebalo bi da dobijemo do 20. avgusta, a nastavak razgovora sa Ujedinjenim regionima Srbije se očekuje u toku sledeće nedelje, kazao je Aleksandar Vučić, koji je danas u svojstvu ministra odbrane boravio u Pančevu u poseti Specijalnoj brigadi.

   

Aleksandar Vulin: Izbori najbolje rešenje

PANČEVO, 19. jul 2013. (TV Pančevo) – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Aleksandar Vulin nije ni potvrdio ni dematavao najave u nekim medijima da bi mogao biti imenovan za šefa Pregovaračkog tima sa Evropskom unijom. Na pitanje da li će biti izbora u Srbiji, ako svi partneri u Vladi ne prihvate rekosntrukciju, Vulin je odgovorio da bi to bilo i najbolje rešenje, ali da Aleksandar Vučić i te kako mora do odvaga svoju odluku, jer u pitanju jesu i pregovori sa Evorpskom unijom.

   

Georgijevski odlazi sa mesta ambasadora

PANČEVO, 20. jun 2013. (TV Pančevo) – U ekskluzivnom intervjuu koji je dao za Televiziju Pančevo odlazeći ambasador Makedonije Ljubiša Georgijevski je kazao da je zadovoljan svojim radom na mestu ambasadora Republike Makedonije u Srbiji. Gorgijevski je za „Banatsko sonce“, emisiju Televizije Pančevo na makedonskom jeziku, kazao da je izgrađen most između dva naroda za koji se nada da će izdržati sve bure koje se dešavaju na Balkanu. On je kazao da je umoran od politike i da se zaželeo umetnosti.

   

Lazarov razrešen članstva u UO Agencije za privatizaciju

PANČEVO, 23. maj 2013. (TV Pančevo) – Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke iz Pančeva Jovan Lazarov razrešen je na sednici Vlade Srbije 20. maja sa mesta člana Upravnog odbora Agencije za privatizaciju. Lazarov je u telefonskoj izjavi za TV Pančevo kazao da nema zvaničnu potvrdu da je smenjen iz Upravnog odbora Agencije.