Politika

 

Pet hiljada potpisa Pančevaca za decentralizaciju

PANČEVO, 1. jun 2011. (TV Pančevo) – Odbornici Narandžastog bloka, predali su Skupštini grada predlog građanske inicijative za decentralizaciju Srbije, kako bi i pančevačka Skupština, pridružila grupi gradova koji je podržavaju. Ukoliko se ne nađe na dnevnom redu Skupštinskog zasedanja, Narandžasti najavljuju da će tražiti od vladajuće koalicije da objasne razloge zbog kojih se nije našla pred odbornicima, kazao je Jovan Samuilov zamenik predsednika Narandžastog bloka.

 

I Pančevci na protestu podrške Ratku Mladiću

PANČEVO, 29. maj 2011. (TV Pančevo) – Srpska radikalna stranka organizuje večeras u Beogradu protestni skup zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića. Iz Pančeva je danas za Beograd krenulo desetak autobusa. Petar Jojić predsednik Okružnog obroda SRS-a rekao je za TV Pančevo da očekuje miran protest u Beogradu kojim žele da izraze svoje nezadovoljstvo zbog hapšenja Ratka Mladića.

   

Đurin predsednik Pokrajinskog odbora omladine DSS-a

PANČEVO, 24. maj 2011. (TV Pančevo) – Gradski odbor Demokratske stranke Srbije obaveštava javnost da je dosadašnji predsednik Gradskog odbora omladine DSS-a Miloš Đurin izabran za predsednika Pokrajinskog odbora omladine, na nedavno održanoj redovnoj Skupštini Pokrajinskog odbora omladine DSS-a.

   

LDP bira predsednika

PANČEVO, 16. maj 2011. (TV Pančevo) – U subotu će LDP na skupštini stranke birati novo rukovodstvo. Praksa ove stranke je da u biranju predsednika i ostalih članova predsedništva učestvuju svi članovi, neposrednim biranjem. Glasanje je u svim opštinskim odborima u Srbiji počelo još u subotu, 14. maja.

   

Šešelj zbog izbora još u Hagu

PANČEVO, 11. maj 2011. (TV Pančevo) – Srpska radikalna stranka, smatra da su predstojeći izbori glavna prepreka za oslobađanje Vojislava Šešelja iz Haga. Po rečima Petra Jojića, koliko će trajati suđenje zavisi od toga da li će Sudsko veće usvojiti pet zahteva Vojislava Šešelja.

   

Dušan Elezović i dalje prvi čovek DS-a u Vojvodini

PANČEVO, 25. mart 2011. (TV Pančevo) – Pančevačke demokrate bile su danas domaćin izborne skupštine Pokrajinskog odbora Demokratske stranke. Za predsednika izabran je Dušan Elezović, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.