Politika

 

Vladimir Đukanović: Reforma Policije neophodna

PANČEVO, 18. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Teško je poverovati da Žandarmerija nije znala koga bije kada je napala Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića, ocenio je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović u emisiji „Intervju” Televizije Pančevo. Đukanović prebijanje Andreja Vučića vidi kao poruku poslatu premijeru Srbije, naglašavajući da očekuje da Više tužilaštvo utvrdi sve činjenice o ovom događaju. Kada je u pitanju privatizacija medija, Đukanović, koji je i novinar, protiv toga je, ali kaže da država mora da poštuje preporuke Evropske unije.

 

„Dveri” traže smenu pokrajinske sekretarke zbog „Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju”

PANČEVO, 25. septembar 2014. (TV Pančevo) – Pokret „Dveri“ izričito je protiv toga da pančevačke srednje škole budu u pilot-projektu „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Po mišljenju ovog pokreta, u „udžbeniku“ koji se koristi tokom predavanja uopšte se ne govori o zdravstvenom vaspitanju, nego se promovišu sasvim druge vrednosti pa i homoseksualizam. Pokret „Dveri“ zbog toga i novca koji je na to potrošen traži smenu pokrajinske sekretarke Marinike Tepić.

   

Jovan Lazarov: Pokrajinska vlada do kraja septembra

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke Jovan Lazarov izjavio je u „Intervjuu” Televizije Pančevo da očekuje da do sredine septembra sve stranke odgovore na poziv Ištvana Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara o stvaranju koncentracione vlade. Od nje se očekuje da funkcioniše do redovnih izbora u Vojvodini, to jest do 2016, po rečima Lazarova, a njen zadatak bi bio da donese sistemske odluke o finansiranju Pokrajine, prenosu nadležnosti Vojvodini, kao i da uskladi akte sa novim Statutom Pokrajine.

   

Vulin: Podržavamo formiranje koncentracione vlade u Vojvodini

PANČEVO, 24. avgust 2014. (TV Pančevo) – Pokret socijalista će podržati inicijativu Srpske napredne stranke za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini, izjavio je Aleksandar Vulin, ministar rada i lider te stranke, tokom svog boravka u Pančevu prošlog četvrtka.

   

Vulin: Vodićemo računa o penzionerima

PANČEVO, 21. avgust 2014. (TV Pančevo) – Odgovarajući na pitanje novinara o predstojećem rebalansu budžeta, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin nije precizirao da li će i koliko biti smanjena penzija. Vulin je kazao da će se voditi računa o pravima i potrebama najugroženijih, kao i da je prvi posao Vlade, pa i svih ministarstava, da niko od zaposlenih u preduzećima u restrukturiranju ne ostane bez posla.

   

Željko Sušec: Reforme zakona u interesu građana

PANČEVO, 9. avgust 2014. (TV Pančevo) – Usvajanje seta zakona u Skupštini Srbije u prvih 100 dana rada Vlade je od izuzetnog značaja za građane Srbije, ocenio je Željko Sušec, narodni poslanik SNS-a, gostujući u emisiji „Intervju“ TV Pančevo. Kada je reč o Zakonu o medijima, Sušec je izrazio nadu da će Grad Pančevo uspeti da nađe koncept kako bi TV Pančevo opstala.