Politika

 

Dačić "Najevropljanin" 2009. godine

Beograd, 9. april, (Tanjug) - Zameniku premijera i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću večeras uručena nagrada "Najevropljanin 2009", koja se dodeljuje za doprinos u približavanju EU.

 

Kucanje jajima u DSS-u

PANČEVO, 05. april 2010. (TV Pančevo) - Gradski odbor Demokratske stranke Srbije danas je organizovao tradicionalnu akciju kucanja jajima. Nagrada za najjače jaje bila je živi beli zeka, a nakon takmičenja mališani su nastavili druženje.

   

Sećanje na Đinđića

BEOGRAD , 12. mart 2010. (FoNet) - Na grob prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, cveće su danas položili njegova supruga Ružica Đinđić, sin Luka, predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković. Sa njima cveće su položili i

   

7 godina od ubistva Đinđića

BEOGRAD, 12. mart 2010. (FoNet) - Danas se obeležava sedam godina od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića.

   

Direktni izbori za 16 nacionalnih saveta

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Od 19 nacionalnih manjina, 16 će na direktnim izborima birati svoje Nacionalne savete. Na elektorskim, posrednim izborima, svoje predstavnike biraće Makedonci, Slovenci i Hrvati. To je rezultat prvog brojanja pripadnika nacionalnih manjina koji su se upisali u biračke spiskove za izbor nacionalnih saveta. Upis traje do maja.

   

Vlada ne da informacije

BEOGRAD, 10. mart 2010. (FoNet) - Nevladina organizacija Transparentnost - Srbija saopštila je danas da Vlada Srbije krši obavezu iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, time što, u slučaju potrebe, ne obezbeđuje izvršenje konačnih rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja. List "Blic" tvrdi da je rekorder po kršenju zakona u ovoj oblasti Ministarstvo finansija.