Politika

 

Uhapšen napadač na Velju Ilića

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je predsednika Nove Srbije Velimira Ilića danas, tokom održavanja neprijavljenog javnog skupa, napao Dejan Stojadinović, koji je uhapšen i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

 

Velja Ilić u Kliničkom centru

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) - Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski saopštila je da je lider te partije Velimir Ilić, koji je danas napadnut u Knez Mihailovoj ulici, zadržan u Kliničkom centru.

   

Napadnut Velja Ilić

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) - Nepoznati muškarac udario pesnicom u glavu lidera Nove Srbije Velimira Ilića, tokom stranačke akcije u centru Beograda. Čovek koji je stajao među građanima, kod česme u Knez Mihajlovoj ulici, prišao je Iliću, udario ga pesnicom u glavu i verbalno ga vređao.

   

Vlada u defanzivnoj poziciji

BEOGRAD, 04. februar 2010. (FoNet) - Rekonstrukcija Vlade bi bila korisna i za vladajuću koaliciju, ali da bi ona bila ostvarena potreban je novi dogovor koalicionih partnera, ocenio je za Danas ministar za rad i socijalnu politiku Raasim Ljajić.

   

Dva potpredsednika Demokratske stranke?

BEOGRAD, 18. januar 2010. (FoNet) - Vrh Demokratske stranke još nije odlučio da li će širiti krug potpredsednika koji bi bili birani na izbornoj skupštini ove godine, a znak da će stranka brojati dva potpredsednika više biće odluka da se održi skupština stranke na kojoj bi se menjao partijski statut.

   

Izbrisaće odredbu o penzijama poslanika

BEOGRAD, 09. januar 2010. (FoNet) - Vrh vladajuće koalicije dao je nalog šefovima poslaničkih grupa da u nacrtu zakona o Skupštini brišu odredbu o penzijama poslanika, u koju bi, ako se usvoji, mogli da odu sa 55 godina života, 15 godina staža i tri mandata u parlamentu,