Politika

 

7 godina od ubistva Đinđića

BEOGRAD, 12. mart 2010. (FoNet) - Danas se obeležava sedam godina od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića.

 

Direktni izbori za 16 nacionalnih saveta

BEOGRAD, 11. mart 2010. (FoNet) - Od 19 nacionalnih manjina, 16 će na direktnim izborima birati svoje Nacionalne savete. Na elektorskim, posrednim izborima, svoje predstavnike biraće Makedonci, Slovenci i Hrvati. To je rezultat prvog brojanja pripadnika nacionalnih manjina koji su se upisali u biračke spiskove za izbor nacionalnih saveta. Upis traje do maja.

   

Vlada ne da informacije

BEOGRAD, 10. mart 2010. (FoNet) - Nevladina organizacija Transparentnost - Srbija saopštila je danas da Vlada Srbije krši obavezu iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, time što, u slučaju potrebe, ne obezbeđuje izvršenje konačnih rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja. List "Blic" tvrdi da je rekorder po kršenju zakona u ovoj oblasti Ministarstvo finansija.

   

SPO obeležio godišnjicu demonstracija

BEOGRAD, 09. mart 2010. (FoNet) - Srpski pokret obnove obeležava danas godišnjicu devetomartovskih demonstracija, koje su održane pre 19 godina i postale simbol otpora režimu Slobodana Miloševića.

   

"Deveti mart" 19 godina posle

BEOGRAD, 09. mart 2010. (FoNet) - Danas se navršava 19 godina od "devetomartovskih demonstracija". Demonstracije na Trgu republike 9. marta 1991. godine smatraju se počekom otpora režimu Slobodana Miloševića. To je bilo i prvi put kada je vlast upotrebila silu na ulicama protiv demonstranata.

   

Razrešen Dačićev pomoćnik

BEOGRAD, 02. mart 2010. (FoNet) - Vlada Srbije razrešila je Dejana Matića dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za sektor finansija, ljudskih resursa i zajedničkih poslova