Politika

 

DSS protiv privatizacije lokalnih medija

PANČEVO, 3. avgust 2015. (TV Pančevo) – Gradski odbor Demokratske stranke Srbije protivi se privatizaciji i gašenju lokalnih medija, koje sprovodi vlast u saglasnosti sa Evropskom unijom. Miladin Šakić, predsednik Gradskog odbora ove stranke, istakao je da će Pančevo najavljenom privatizacijom lokalnih medija izgubiti simbole svoje prepoznatljivosti, kakvi su RTV Pančevo i nedeljnik „Pančevac“.

 

LDP: Nova Odluka o grejanju protiv interesa građana

PANČEVO, 29. jul 2015. (TV Pančevo) – Za razliku od prethodne, nova Odluka o daljinskom grejanju, koju je usvojila juče pančevačka Skupština, nepovoljna je po građane, ocenio je Predrag Patić, menadžer pančevačkog LDP-a. On smatra da ova odluka donosi dobit samo JKP-u „Grejanje“ i zamera što pre usvajanja javnost nije bila uključena, kako bi iznela primedbe i predloge.

   

Protest SRS-a na godišnjicu „Oluje“

PANČEVO, 29. jul 2015. (TV Pančevo) – Srpska radikalna stranka podseća da je 5. avgusta godišnjica „Oluje“ i poziva Pančevce da toga dana, zajedno sa radikalima, učestvuju na protestnom skupu ispred hrvatske ambasade u Beogradu. Cilj ovog skupa je osuda akcije hrvatske vojske u kojoj je pre 20 godina stradalo više hiljada, a proterano preko 300.000 Srba.

   

SDS: Zadovoljni rezultatima u Omoljici i Dolovu

PANČEVO, 28. jul 2015. (TV Pančevo) – Socijaldemokratska stranka Pančevo zadovoljna je svojim rezultatima na izborima za skupštine mesnih zajednica u Dolovu i Omoljici. Prema rečima Srđana Mikovića, predsednika Gradskog odbora ove stranke, 12 odsto poverenja birača koje su dobili u ta dva sela dobar je rezultat, s obzirom na to da su prvi put nastupili samostalno na izborima. Prema podacima koje je Miković izneo, SDS je zauzeo treće mesto na ovim izborima, posle SNS-a, koji je osvojio većinu glasova, i Socijalističke partije Srbije, koja je bila na drugom mestu.

   

SNS: Poverenje potvrđeno na izborima u Omoljici i Dolovu

PANČEVO, 27. jul 2015. (TV Pančevo) – Osvajanje svih mandata za skupštine mesnih zajednica Omoljica i Dolovo i podatak da je više od 60 odsto birača svoj glas dalo kandidatima Srpske napredne stranke znače da građani imaju poverenja u ovu stranku, rekao je Željko Sušec, predsednik pančevačkih naprednjaka, na konferenciji za novinare. On je rekao da je SNS spreman da od danas preuzme odgovornost za ova sela i u narednom periodu krene sa ispunjenjem obećanja koja se odnose na investiciona ulaganja.

   

Vulinov odgovor Milanoviću u Jabuci

PANČEVO, 1. april 2015. (TV Pančevo) – Posle ocene premijera Hrvatske Zorana Milanovića da se Vojislav Šešelje mora vratiti u haški zatvor i da odluka Haškog suda neće stabilizovati regiju, premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče da je njegov posao da gradi dobre odnose sa Hrvatskom, a ne da ih ruši. Danas je i ministar za rad i socijlana pitnja Aleksandar Vulin, boraveći u Domu "Srce u Jabuci" poručio da Hrvati ne gube izbore zbog Srba, nego zbog stanja u svojoj državi.