Politika

 

Program ekonomskog razvoja DSS-a

PANČEVO, 28. novembar 2010. (TV Pančevo) – Demokratska stranka Srbije predstavila je u beogradskom EXPO centru program ekonomskog razvoja za 21 grad i opštine u našoj državi. Lider ove partije Vojislav Koštunica izjavio je da Srbiji nije potrebna regionalizacija i dalje rasparčavanje zemlje, već pokretanje sprske ekonomije kako bi zaživeo privredni život u gradovima i opštinama.

 

Konstituisan Nacionalni savet Makedonaca

PANČEVO, 26. septembar 2010. (TV Pančevo) - Novi predsednik makedonskog Nacionalnog saveta je Borče Veličkovski iz Pančeva. Na konstitutivnoj sednici danas su izabrani svi organi, usvojen je Statut i poslovnik Nacionalnog saveta. Na sednici je verifikovano i svih 23 mandata članova Nacionalnog saveta Makedonaca, koji su izabrani na trećim ponovljenim izborima održanim krajem avgusta.

   

SRS: Kompromis o Kosovu poguban

PANČEVO, 07. septembar 2010. (TV Pančevo) - Srpska radikalna stranka protivi se najavama vlasti u Srbiji o usaglašavanju predloga rezolucije o Kosovu sa Amerikom i Evropskom unijom.

   

Izabran Nacionalni savet Makedonaca

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - Danas su održani treći, ponovljeni izbori za članove Makedonskog Nacionalnog saveta.

   

U nedelju elektorska Skupština Makedonaca

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - Makednonci u Pančevu, odnosno u Srbiji će u nedelju, 29. avgusta, po treći put na elektorskoj Skupštini pokušati da izaberu članove Saveta makedonske nacionalne manjine. Nova uredba koju je donelo nadležno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava predviđa povećanje broja elektora za 18, tako da na postojeća 52, sada ima 70 verifikovanih elektora, a za kvorum je potrebno 45. Upravo na nove elektore Ministarstvo računa da će biti u sali i da će u slučaju istog scenarija oni dati kvorum.

   

Ponovo propao izbor za Makedonski savet

PANČEVO, 20. jun 2010. (TV Pančevo) - Izbori za nacionalni savet Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji su ponovo propali zbog nedostatka kvoruma.