Politika

 

Sušec na čelu Poslaničke grupe prijateljstva sa Holandijom

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Narodni poslanik iz Pančeva Željko Sušec izabran je za predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Holandijom. U ovom telu nalazi se 50 poslanika.

 

Restrikcija počinje od Vlade Srbije

PANČEVO, 26. april 2014. (TV Pančevo) – Nova Vlada Srbije trebalo bi da ima 16 ministarstava, najmanje od uvođenja višestranačja u Srbiji 1991, ali 19 članova Vlade. Sudeći prema ubedljivoj većini koju ima vladajuća koalicija, sastavljena od koalicija okupljenih oko SNS-a, SPS-a i Saveza vojvođanskih Mađara, nema sumnje da će predloženi sastav Vlade biti i izabran. Narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Pančeva Željko Sušec ističe da je brojčano najmanja Vlada od uvođenja višestranačja prvi pokazatelj restriktivnih mera koje će morati da se primene u celoj Srbiji.

   

Pančevo sa dva poslanika

PANČEVO, 25. april 2014. (TV Pančevo) – Pančevo će u novoj Skupštini Srbije ipak imati dva poslanika, Željka Sušeca iz Srpske napredne stranke i Vesnu Martinović iz Demokratske stranke, pošto je Marinika Tepić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine podnela ostavku na poslaničko mesto zbog sukoba interesa, kako je rekla za TV Pančevo, sa funkcijom pokrajinske sekretarke za sport i omladinu. Dva pančevačka poslanika u Skupštini Srbije imenovana su i za članstva u tri skupštinska odbora.

   

SNS: Pokrajinski izbori u septembru

PANČEVO, 26. mart 2014. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka najavljuje raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora u junu za septembar ili oktobar. To je danas rekao poslanik ove stranke u Skupštini Vojvodine Jovan Lazarov. Pored toga, tada bi mogli da se raspišu i vanredni lokalni izbori jer je u pripremi i novi zakon koji predviđa neposredni izbor gradonačelnika.

   

Nikolić najavio Vladu do maja

PANČEVO, 25. mart 2014. (TV Pančevo) – Nova Vlada Srbije trebalo bi da bude formirana do početka maja, najavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas na otvaranju radova na izgradnji drugog koloseka do Beograda. O tome kome će dati mandat za formiranje Vlade odlučiće nakon konstituisanja Skupštine Srbije i razgovora sa predstavnicima poslaničkih grupa. I stav Srbije o krizi na Krimu biće donet nakon formiranja Vlade, kazao je Nikolić.

   

Pančevke izuzetak u politici

PANČEVO, 2. decembar 2013. (TV Pančevo) – U Pančevu je danas održana konferencija „Zajedno protiv nasilja nad ženama“ čiji je cilj bio da još jednom skrene pažnju na ovaj problem u društvu i na načine njegovog rešavanja. Konferencija je bila i prilika da se Pančevci upoznaju sa novoformiranom Ženskom parlamentarnom mrežom Vojvodine koju čine pokrajinske poslanice, bez obzira na stranku kojoj pripadaju.