Politika

 

SPS podržao odluku o naplati grejanja

PANČEVO, 4. novembar 2015. (TV Pančevo) – Odluka da se obračun i naplata grejanja vrše po kvadratnom metru je dobra, jer nisu stvoreni uslovi za promenu načina plaćanja grejanja. Socijalistička partija Srbije se zalaže da se plaćanje grejanja vrši prema utrošenoj količini energije, ali kada se za to stvore uslovi.

 

SRS: Srbija okupirana zemlja

PANČEVO, 3. novembar 2015. (TV Pančevo) – Gradski odbor Srpske radikalne stranke predstavio je novog predsednika. To je Stanko Bogosavljev, koji je na ovom mestu zamenio Slobodana Mrđana, koji je sada na mestu potpredsednika Okružnog odbora ove stranke, rekla je Smiljana Glamočanin, predsednica Okružnog odbora SRS-a.

   

SNS: Poljoprivrednici s pravom ljuti na „Vode Vojvodine“

PANČEVO, 3. novembar 2015. (TV Pančevo) – Narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Željko Sušec i članica Gradskog veća i Gradskog odbora ove stranke Maja Svirčević Prekić kritikovali su rad preduzeća „Vode Vojvodine“ zbog nemarnog odnosa prema održavanju kanalske mreže u celoj Vojvodini, a naročito na području Pančeva. Paori su s pravom nezadovoljni, jer plaćaju porez za navodnjavanje i odvodnjavanje, a u ataru nema nijednog izgrađenog kanala za tu namenu, rekao je Sušec.

   

Pokret veterana Vojvodine: Zakon konačno prepoznaje borca

PANČEVO, 1. novembar 2015. (TV Pančevo) – Povodom pet godina postojanja Pokreta veterana Vojvodine i pripreme novog Zakona o borcima, vojnim invalidima i porodicama palih boraca, u Velikoj sali Gradske uprave održana je tribina. Glavna tema i cilj za koji se zalaže Pokret je pravljenje jednog centralnog tela, kako bi lakše ostvarili saradnju sa organima vlasti i kako bi bolje funkcionisali.

   

Tribina SPS-a o transplantaciji organa

PANČEVO, 31. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U organizaciji Foruma žena SPS-a Pančevo, održano je predavanje na temu „Transplantacija organa i značaj donorskih kartica“. Gosti tribine bili su profesor dr Dušan Šćepanović, predsednik Upravnog odbora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i profesor dr Đoka Maksić, koordinator za transplantaciju organa na Vojnomedicinskoj akademiji. Na Vojnomedicinskoj akademiji se godišnje transplantira 350 bubrega i uradi 30 transplantacija jetre, a prošle godine je na Kliničkom centru uvedena i transplantacija srca.

   

Na čelu Kovačice „naprednjaci“

PANČEVO, 30. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U opštini Kovačica promenjena je vlast. Umesto demokrata posle 15 godina, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, sada ima većinu - 21 od ukupno 39. Na sednici lokalnog parlamenta održanoj juče smenjeni su dosadašnji predsednik Opštine Miroslav Krišan i predsednik Skupštine Jan Puškar. Za novog predsednika Opštine Kovačica izabran je Jan Husarik, a novi predsednik Skupštine opštine je Zoran Savanov. I dok demokrate tvrde da je to rezultat pritiska i karantina, naprednjaci odgovaraju da je reč o tome da se najzad opština Kovačica vodi na odgovoran način.