Politika

 

Politička slika Srbije 12 godina posle Đinđića

PANČEVO, 12. mart 2015. (TV Pančevo) – Kod Vlade Srbije, na mestu gde je pre 12 godina ubijen Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije,  poštu su mu, pored porodice, odali njegovi saborci iz tadašanje Vlade, kao i iz Demokratske stranke, ali u nekoliko "kolona". Demokratsku stranku predvodio je Bojan Pajtić, Socijaldemokratsku stranku Boris Tadić, LDP Čedomir Jovanović, Novu stranku Zoran Živković, Zajedno za Srbiju Dušan Petorivć... A cveće je na mesto Đinđićeve pogibije položio i aktuelni premijer Aleksandar Vučić, koji je u pisanom saopštenju kazao da je ideal Zorana Đinđića bila pristojna, normalna i uređena država, u kojoj različita mišljenja izazivaju polemiku, a ne smrt.

 

Savet za zdravstvo SNS-a o prevenciji u Jabuci

PANČEVO, 9. februar 2015. (TV Pančevo) – Savet za zdravstvo pančevačkog SNS-a organizovao je tribinu u Jabuci na kojoj se govorilo o značaju preventive u sprečavanju bolesti. Ovo je prva u nizu tribina koje će jednom mesečno ova stranka organizovati u naseljenim mestima i gradu kako bi se podigla svest građana o značaju preventivnih pregleda u održavanju zdravlja. Ovoga puta govorili su ginekolog Slobodan Ovuka, urolog Predrag Vujić, neurolog Dušan Malić i Goran Simonović, koji je predstavio Preventivni centar Doma zdravlja.

   

Poslanik Željko Sušec: Najsiromašniji pošteđeni

PANČEVO, 1. novembar 2014. (TV Pančevo) – Smanjenje plata, penzija, ali pre svega podstrek privredi i njen oporavak, reforma javnih preduzeća, glavne su okosnice mera koje treba da spasu Srbiju od ekonomske propasti, kazao je, gostujući u emisiji „Intervju” na TV Pančevo, poslanik Željko Sušec. On je odbacio i primedbe da mere pogađaju i najsiromašnije jer, kazao je, oni neće imati smanjena primanja, te će se teret krize rasporediti solidarno. Ono što je, ipak, najbitnije, jeste da više ne bude gubitaša u javnom sektoru, kao što je primer „Srbijagasa”.

   

Vladimir Đukanović: Reforma Policije neophodna

PANČEVO, 18. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Teško je poverovati da Žandarmerija nije znala koga bije kada je napala Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića, ocenio je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović u emisiji „Intervju” Televizije Pančevo. Đukanović prebijanje Andreja Vučića vidi kao poruku poslatu premijeru Srbije, naglašavajući da očekuje da Više tužilaštvo utvrdi sve činjenice o ovom događaju. Kada je u pitanju privatizacija medija, Đukanović, koji je i novinar, protiv toga je, ali kaže da država mora da poštuje preporuke Evropske unije.

   

„Dveri” traže smenu pokrajinske sekretarke zbog „Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju”

PANČEVO, 25. septembar 2014. (TV Pančevo) – Pokret „Dveri“ izričito je protiv toga da pančevačke srednje škole budu u pilot-projektu „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Po mišljenju ovog pokreta, u „udžbeniku“ koji se koristi tokom predavanja uopšte se ne govori o zdravstvenom vaspitanju, nego se promovišu sasvim druge vrednosti pa i homoseksualizam. Pokret „Dveri“ zbog toga i novca koji je na to potrošen traži smenu pokrajinske sekretarke Marinike Tepić.

   

Jovan Lazarov: Pokrajinska vlada do kraja septembra

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke Jovan Lazarov izjavio je u „Intervjuu” Televizije Pančevo da očekuje da do sredine septembra sve stranke odgovore na poziv Ištvana Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara o stvaranju koncentracione vlade. Od nje se očekuje da funkcioniše do redovnih izbora u Vojvodini, to jest do 2016, po rečima Lazarova, a njen zadatak bi bio da donese sistemske odluke o finansiranju Pokrajine, prenosu nadležnosti Vojvodini, kao i da uskladi akte sa novim Statutom Pokrajine.