Politika

 

Dobra saradnja Južnobanatskog i Južnočeškog regiona

PANČEVO, 10. avgust 2015. (TV Pančevo) – Najbolji južnobanatski osmaci su se puni lepih utisaka vratili sa nagradnog putovanja u češki grad Hluboka na Vltavi. Službeno, u Južnočeškom regionu boravila je i delagacija našeg regiona, na čelu sa načelnikom Okruga Zoranom Tasićem. Razgovaralo se o nastavku saradnje. Južni Banat trenutno sarađuje sa tri regiona u Češkoj, a deo dobrog razumevanja je i u činjenici da kod nas postoji Češko Selo, ali i da gotovo svi Česi u Srbiji žive u južnom Banatu.

 

DSS i Dveri - potpisima protiv prodaje Telekoma

PANČEVO, 7. avgust 2015. (TV Pančevo) – Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri prikupljali su potpise građana koji su protiv prodaje Telekoma. DSS i Dveri se ne salžu sa odlukom Vlade Srbije da proda Telekom i smatraju da je to greška i produžena ekonomska ruka MMF-a.

   

Pančevački SNS pred odlazak u Sremsku Raču

PANČEVO, 4. avgust 2015. (TV Pančevo) – U organizaciji Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske na mostu u Sremskoj Rači održaće se memorijalni skup povodom dvadeset godina od akcije „Oluja“, u kojoj je ubijeno blizu 2.000 Srba, a oko 200.000 proterano sa svojih ognjišta. Gradski odbor Srpske napredne stranke ovim povodom je organizovao sedam autobusa sa područja Grada Pančeva, kojima su građani otišli na memorijalni skup u Sremsku Raču.

   

DSS i Dveri: Prodaja Telekoma - gubitak radnih mesta

PANČEVO, 3. avgust 2015. (TV Pančevo) – Odluka Vlade Srbije da proda Telekom je štetna i za državu i za građane, istakli su članovi gradskih odbora DSS-a i Dveri i složili se da je to nastavak vođenja ekonomske politike po nalogu MMF-a.

   

DSS protiv privatizacije lokalnih medija

PANČEVO, 3. avgust 2015. (TV Pančevo) – Gradski odbor Demokratske stranke Srbije protivi se privatizaciji i gašenju lokalnih medija, koje sprovodi vlast u saglasnosti sa Evropskom unijom. Miladin Šakić, predsednik Gradskog odbora ove stranke, istakao je da će Pančevo najavljenom privatizacijom lokalnih medija izgubiti simbole svoje prepoznatljivosti, kakvi su RTV Pančevo i nedeljnik „Pančevac“.

   

LDP: Nova Odluka o grejanju protiv interesa građana

PANČEVO, 29. jul 2015. (TV Pančevo) – Za razliku od prethodne, nova Odluka o daljinskom grejanju, koju je usvojila juče pančevačka Skupština, nepovoljna je po građane, ocenio je Predrag Patić, menadžer pančevačkog LDP-a. On smatra da ova odluka donosi dobit samo JKP-u „Grejanje“ i zamera što pre usvajanja javnost nije bila uključena, kako bi iznela primedbe i predloge.