Politika

 

DSS: Obrazovanje po meri učenika

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Novi Pravilnik o finansiranju osnovnih škola, koji je Ministarstvo prosvete usvojilo 1. septembra, izazvao je dodatan haos nakon već započete racionalizacije radnih mesta u prosveti, kaže Predrag Škaljak, potpredsednik Gradskog odbora DSS-a. Pravilnik je novim normama smanjio norme i praktično smanjio broj sekretara, bibliotekara, ali i pedagoga, školskih psihologa. U Pančevu od početka primene novog Paravilnika manje je 11 radnih mesta za ove službe.

 

LDP: Grejanje treba da pojeftini

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Najava da neće biti smanjenja cena usluga JKP-a „Grejanje“ omogućava ovom preduzeću da i ove grejne sezone ostvari oko milion evra dobiti na uštrb građana, kazao je Predrag Patić, menadžer Gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Pančevu. Patić je najavio da će LDP predložiti Skupštini Grada da cenu grejanja spusti za 15 odsto, jer njihova računica pokazuje da je to ono što građani treba da plate, tj. koliko potroše.

   

SNS sa Mise u akciji čišćenja naselja

PANČEVO, 5. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Aktivisti Srpske napredne stranke u naselju Nova Misa organizovali su akciju čišćenja površine oko kontejnera u neposrednoj blizini dečjeg vrtića „Petar Pan“ i stambene zgrade. Akcija JKP-a „Higijena“ u okviru jesenjeg čišćenja grada, iako redovna, nije na ovom potezu dovoljna, jer se sami stanovnici ne pridržavaju odlaganja otpada u kontejnere.

   

Igor Mirović: Vojvodini potrebna nova politika

PANČEVO, 2. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović tokom posete Gradskom odboru pančevačkih naprednjaka rekao je da je cilj ove stranke promena politike u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Prema njegovim rečima, Vojvodini je potrebna politika okupljanja oko projekata ekonomskog razvoja. On je stranačke kolege pozvao na jedinstveno delovanje.

   

Grafite uklonilo „Zelenilo“

PANČEVO, 1. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U toku dana su radnici JKP-a „Zelenilo“ uklonili grafite sa porukom „Vojvodina = Katalonija“ sa svih mesta na kojima su bili ispisani. Zamenik direktora JKP-a „Zelenilo“ Marko Popadić je rekao da očekuje da nadležni pronađu počinioce i u skladu sa zakonom ih kazne, kako se ovakvi slučajevi ruženja grada ne bi ponavljali.

   

Grafiti osvanuli i u Pančevu – SNS: Separatizam neće proći u Pančevu

PANČEVO, 1. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Na nekoliko mesta u Pančevu, u centru grada, danas su osvanuli natpisi „Vojvodina = Katalonija“. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“, odmah po prijavi, uklonili su ove grafite. Kao autopotpisana je izvesna organizacija „Mlada Vojvodina“. Liga socijaldemokrata Vojvodine odbacuje sumnje da su oni ispisivali ove poruke, a mediji u vezu sa njima počinju da dovode Vojvođansku partiju, koja je za ponedeljak u Novom Sadu najavila demonstracije povodom navodne „neizdržive situacije u Vojvodini“.