Politika

 

Jovan Lazarov: Pokrajinska vlada do kraja septembra

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke Jovan Lazarov izjavio je u „Intervjuu” Televizije Pančevo da očekuje da do sredine septembra sve stranke odgovore na poziv Ištvana Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara o stvaranju koncentracione vlade. Od nje se očekuje da funkcioniše do redovnih izbora u Vojvodini, to jest do 2016, po rečima Lazarova, a njen zadatak bi bio da donese sistemske odluke o finansiranju Pokrajine, prenosu nadležnosti Vojvodini, kao i da uskladi akte sa novim Statutom Pokrajine.

 

Vulin: Podržavamo formiranje koncentracione vlade u Vojvodini

PANČEVO, 24. avgust 2014. (TV Pančevo) – Pokret socijalista će podržati inicijativu Srpske napredne stranke za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini, izjavio je Aleksandar Vulin, ministar rada i lider te stranke, tokom svog boravka u Pančevu prošlog četvrtka.

   

Vulin: Vodićemo računa o penzionerima

PANČEVO, 21. avgust 2014. (TV Pančevo) – Odgovarajući na pitanje novinara o predstojećem rebalansu budžeta, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin nije precizirao da li će i koliko biti smanjena penzija. Vulin je kazao da će se voditi računa o pravima i potrebama najugroženijih, kao i da je prvi posao Vlade, pa i svih ministarstava, da niko od zaposlenih u preduzećima u restrukturiranju ne ostane bez posla.

   

Željko Sušec: Reforme zakona u interesu građana

PANČEVO, 9. avgust 2014. (TV Pančevo) – Usvajanje seta zakona u Skupštini Srbije u prvih 100 dana rada Vlade je od izuzetnog značaja za građane Srbije, ocenio je Željko Sušec, narodni poslanik SNS-a, gostujući u emisiji „Intervju“ TV Pančevo. Kada je reč o Zakonu o medijima, Sušec je izrazio nadu da će Grad Pančevo uspeti da nađe koncept kako bi TV Pančevo opstala.

   

Utvrditi biračke spiskove pred izbore za savete nacionalnih manjina

PANČEVO, 8. avgust 2014. (TV Pančevo) – Poseta delegacije Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Južnobanatskom okrugu bila je prilika da se sastanu i sekretar Ministarstva Ivan Bošnjak i koordinator nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Vojvodini Borče Veličkovski pred predstojeće izbore za nacionalne savete. Prvi zadatak, kako su zaključili, jeste da se utvrdi tačan broj ljudi na biračkim spiskovima kako bi se znalo i kakav način izbora će biti sproveden.

   

Nova poslanica iz Pančeva u Skupštini Srbije

PANČEVO, 31. jul 2014. (TV Pančevo) – Današnja skupštinska sednica počela je potvrđivanjem mandata novim poslanicima sa liste SPS-PUPS-JS. Nova poslanica Socijalista od danas biće Gordana Topić iz Banatskog Novog Sela.