Politika

 

SNS: Pokrajinski izbori u septembru

PANČEVO, 26. mart 2014. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka najavljuje raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora u junu za septembar ili oktobar. To je danas rekao poslanik ove stranke u Skupštini Vojvodine Jovan Lazarov. Pored toga, tada bi mogli da se raspišu i vanredni lokalni izbori jer je u pripremi i novi zakon koji predviđa neposredni izbor gradonačelnika.

 

Nikolić najavio Vladu do maja

PANČEVO, 25. mart 2014. (TV Pančevo) – Nova Vlada Srbije trebalo bi da bude formirana do početka maja, najavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas na otvaranju radova na izgradnji drugog koloseka do Beograda. O tome kome će dati mandat za formiranje Vlade odlučiće nakon konstituisanja Skupštine Srbije i razgovora sa predstavnicima poslaničkih grupa. I stav Srbije o krizi na Krimu biće donet nakon formiranja Vlade, kazao je Nikolić.

   

Pančevke izuzetak u politici

PANČEVO, 2. decembar 2013. (TV Pančevo) – U Pančevu je danas održana konferencija „Zajedno protiv nasilja nad ženama“ čiji je cilj bio da još jednom skrene pažnju na ovaj problem u društvu i na načine njegovog rešavanja. Konferencija je bila i prilika da se Pančevci upoznaju sa novoformiranom Ženskom parlamentarnom mrežom Vojvodine koju čine pokrajinske poslanice, bez obzira na stranku kojoj pripadaju.

   

SNS protiv Platforme o finansiranju Vojvodine

PANČEVO, 6. novembar 2013. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka protivi se Platformi o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodina jer ona urušava poreski sistem Srbije. Kako je ocenio pokrajinski poslanik SNS-a iz Pančeva Jovan Lazarov Platforma je politički pamflet pokrajinske Vlade koja samo podiže tenzije, jer je ostala bez legitimiteta.

   

Načelnici Kosovskog i Južnobanatskog okruga pozvali na izbore

PANČEVO, 29. oktobar 2013. (TV Pančevo) – Kosovski lokalni izbori se bliže i biće održani u nedelju 3. novembra. Načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić, koji je prošle nedelje posetio Kosovo i Metohiju zbog predaje humanitarne pomoći, zajedno sa načelnikom Kosovskog okruga Vladetom Kostićem pozvao je Srbe da izađu na te predstojeće lokalne izbore u ovoj pokrajini. Interno rasljeni koji su se registrovali za glasanje, treba da se prijave Kancelariji za Kosovo i Metohiju do četvrtka kako bi iskoristili organizvoani prevoz za odlazak na izbore.

   

Vučić najavio novu Vladu do 20. avgusta

PANČEVO, 27. jul 2013. (TV Pančevo) – Novu Vladu trebalo bi da dobijemo do 20. avgusta, a nastavak razgovora sa Ujedinjenim regionima Srbije se očekuje u toku sledeće nedelje, kazao je Aleksandar Vučić, koji je danas u svojstvu ministra odbrane boravio u Pančevu u poseti Specijalnoj brigadi.