Politika

 

SNS za oživljavanje starog gradskog jezgra

PANČEVO, 2. decembar 2015. (TV Pančevo) – Predsednici tri saveta – za turizam, kulturu i urbanizam, Srpske napredne stranke pokrenuli su inicijativu za oživljavanje starog gradskog jezgra. Naime, mogućnosti Pančeva su višestruke u ovim oblastima, nakon realizacije predložene inicijative, koju su izneli članovi Srpske napredne stranke.

 

SNS: Zakone više ne pišu tajkuni

PANČEVO, 1. decembar 2015. (TV Pančevo) – Na konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke Željko Sušec je istakao da se Srbija suprotstavila tajkunsko-mafijaškim klanovima i to je razlog što oni, uz pomoć pojedinih medija, žele da promene sliku o Srbiji kao zdravoj državi. Sušec je izrazio punu podršku Vladi i premijeru Aleksandru Vučiću, a govorio je i o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

   

LDP: Skupštinska odluka protivzakonita

PANČEVO, 1. decembar 2015. (TV Pančevo) – Na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta Gradu je dato pravo da sklopi sporazum s drugim lokalnim samoupravama o uspostavljanju linija koje obuhvataju i teritorije van područja Pančeva, čime je stvorena mogućnost da Pančevci koriste liniju 108 do Beograda. Pančevački LDP tvrdi da je ta odluka nezakonita, najavljujući da će se zbog toga obratiti i Ustavnom sudu i Ministarstvu saobraćaja.

   

Izmene urbanističkih planova pred odbornicima

PANČEVO, 29. novembar 2015. (TV Pančevo) – Za ponedeljak, 30. novembar, zakazana je 42. sednica Skupštine Grada. Na sednici odbornici će raspravljati o izradi Plana detaljne regulacije za područje „severne industrijske zone“ u Pančevu, o izmenama i dopunama Programa poslovanja JKP-a „Vodovod i kanalizacija“, kao i o izmeni Programa rada i fininasijskog plana za 2015. godinu Turističke organizacije Pančevo. Raspravljaće se i o izmeni Programa poslovanja JKP-a „BNS“ za 2015. godinu.

   

SNS u Glogonju vraća vojvodu Šupljikca u selo

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – MO SNS Glogonj je pokrenuo inicijativu za izgradnju spomenika Stevanu Šupljikcu ispred ambulante u Glogonju. Odbor u Glogonju je učestvovao u participativnom budžetiranju projekata koje finansira grad. Nijedan od datih predloga nije prepoznat kao nešto što bi mogao da finansira Grad, osim spomenika Stevanu Šupljikcu, kaže Mirela Petrović, predsednica MO SNS Glogonj.

   

Venci u spomen na stradale ruske pilote

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Predstavnici Ruske stranke u Pančevu položili su vence i upalili sveće kod spomenika crvenoarmejcima, u spomen tragično nastradalim pilotima Ruske avijacije koje su ubili teroristi. Vence su na ovaj spomenik položili i predstavnici Udruženja građana “Pravda i pravo za Srbiju”.