Politika

 

Grafiti osvanuli i u Pančevu – SNS: Separatizam neće proći u Pančevu

PANČEVO, 1. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Na nekoliko mesta u Pančevu, u centru grada, danas su osvanuli natpisi „Vojvodina = Katalonija“. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“, odmah po prijavi, uklonili su ove grafite. Kao autopotpisana je izvesna organizacija „Mlada Vojvodina“. Liga socijaldemokrata Vojvodine odbacuje sumnje da su oni ispisivali ove poruke, a mediji u vezu sa njima počinju da dovode Vojvođansku partiju, koja je za ponedeljak u Novom Sadu najavila demonstracije povodom navodne „neizdržive situacije u Vojvodini“.

 

LDP: Liniju 108 da vozi ATP

PANČEVO, 30. septembar 2015. (TV Pančevo) – Liberalno demokratska partija smatra da je produženje linije 108 i uvođenje Pančeva u jedinstveni tarifni sistem Beograda tema o kojoj treba razgovarati. Iz ove stranke podsećaju da je njihov stav da bi tu liniju trebalo da vozi ATP jer bi sve drugo vodilo urušavanju gradskog prevoznika, pa i budžeta Pančeva.

   

Putovanje Dunavom poklon najstarijim članovima SNS-a

PANČEVO, 30. septembar 2015. (TV Pančevo) – Unija žena Srpske napredne stranke u Pančevu povodom 1. oktobra, Svetskog dana starih osoba, organizovala je plovidbu Dunavom za svoje starije aktiviste. Koordinatorka Unije žena za južni Banat i potpredsednica Gradskog odbora SNS-a Sandra Božić je rekla da je ovaj gest samo simboličan izraz zahvalnosti prema starijim članovima stranke, a da će potrebe i interesi starije populacije naći svoje mesto u Strategiji razvoja Grada Pančeva.

   

Lazarov: Pokrajina ne brine o zdravlju Pančevaca

PANČEVO, 24. septembar 2015. (TV Pančevo) – Pokrajinska vlada, kao osnivač zdravstvenih ustanova na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, ne sprovodi svoju osnivačku ulogu i ne vodi računa o zdravlju građana Pančeva, kazao je Jovan Lazarov, pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke na konferenciji za novinare, koju se održao ispred Opšte bolnice u Pančevu. Kao primer nemara naveo je to što zgrada Zavoda za javno zdravlje još uvek nije završena, kao i stanje u kojem se nalazi Interno odeljenje u Bolnici.

   

Zoran Babić: Pokrajinski izbori u zakonskom roku

PANČEVO, 23. septembar 2015. (TV Pančevo) – Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u republičkom parlamentu Zoran Babić posetio je Pančevo, gde je prisustvovao sednici Gradskog odbora SNS-a. On je nakon sednice, u obraćanju novinarima, najavio da će Vlada Srbije do kraja meseca usvojiti Zakon o naknadama, kojim će se regulisati davanje subvencija investitorima za otvaranje novih radnih mesta. Babić je naglasio da nema mesta bojazni da će Pančevo u ovom procesu biti preskočeno.

   

DSS: Protest protiv prodaje Telekoma

PANČEVO, 22. septembar 2015. (TV Pančevo) – Gradski odbor Demokratske stranke Srbije poziva sve Pančevce koji su nezadovoljni politikom aktuelne vlasti da se u subotu u podne na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu pridruže protestu koji organizuju DSS i Pokret „Dveri“. Protest je prvenstveno usmeren protiv prodaje Telekoma, kao strateškog resursa države, ali i protiv ukupnog stanja u društvu, rekao je predsednik Gradskog odbora DSS-a Miladin Šakić.