Politika

 

LSV: 100 vojvođanskih zastava za 100.000 potpisa

PANČEVO, 24. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Liga socijaldemokrata Vojvodine Pančevo organizovala je šetnju 100 zastava u Banatskom Novom Selu. Posle šetnje, na štandu su prikupljani potpisi za inicijativu za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica. U toku potpisivanja inicijative, potpredsednik Skupštine Vojvodine Dušan Jakovljev objasnio je građanima smisao potrebe ove inicijative.

 

Unija žena SNS-a: Karcinom dojke izlečiv

PANČEVO, 24. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana borbe protiv karcinoma dojke Unija žena Srpske napredne stranke je danas na Korzou delila letke i razgovarala sa ženama na ovu temu. U Alibunaru je održana tribina, na kojoj su govorili dr Sava Stajić i dr Slobodan Ovuka.

   

Penzionerska pomoć Sigurnoj kući

PANČEVO, 21. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Grupa penzionera iz Pančeva organizovala je prikupljanje pomoći za decu u Sigurnoj kući. Prikupili su odeću i obuću, kao i dečja kolica, sa ciljem da bar za trenutak usreće one kojima daruju poklone. Reč je o drugoj akciji pomoći, a do kraja godine organizovaće još jednu ovakvu akciju.

   

LSV za referendum o prodaji zemlje strancima

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Liga socijaldemokrata Vojvodine se protivi usvajanju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, po kome će zemlju u Srbiji moći da kupuju stranci. Uskoro će ova stranka pokrenuti inicijativu za prikupljanje potpisa za referendum na kome bi se građani izjasnili jesu li ili ne za to da zemlju mogu kupovati stranci.

   

SNS: Besplatni pravni saveti u Dolovu

PANČEVO, 15. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Mesni odbor Srpske napredne stranke u Dolovu za meštane ovog sela organizovao je jednom nedeljno pružanje besplatnih pravnih saveta. Pravnu pomoć svojim sugrađanima pružaju mladi pravnici iz Dolova, Miljana Caran i Dejan Bukazić. Za mesec dana njihovog volonterskog rada već su uštedeli dosta vremena i novca Dolovcima.

   

Sušec dobio dve tužbe protiv Smiljane Glamočanin

PANČEVO, 13. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Poslanik Srpske napredne stranke Željko Sušec smatra da Smiljana Glamočanin Varga, predsednica Okružnog odbora Srpske radikalne stranke, zloupotrebljava medije za lične potrebe u svojim stranačkim nastupima, kao i da dve presude koje je već dobio protiv nje nemaju nikakve veze sa strankama, nego sa njom lično.