Politika

 

LDP bira predsednika

PANČEVO, 16. maj 2011. (TV Pančevo) – U subotu će LDP na skupštini stranke birati novo rukovodstvo. Praksa ove stranke je da u biranju predsednika i ostalih članova predsedništva učestvuju svi članovi, neposrednim biranjem. Glasanje je u svim opštinskim odborima u Srbiji počelo još u subotu, 14. maja.

 

Šešelj zbog izbora još u Hagu

PANČEVO, 11. maj 2011. (TV Pančevo) – Srpska radikalna stranka, smatra da su predstojeći izbori glavna prepreka za oslobađanje Vojislava Šešelja iz Haga. Po rečima Petra Jojića, koliko će trajati suđenje zavisi od toga da li će Sudsko veće usvojiti pet zahteva Vojislava Šešelja.

   

Dušan Elezović i dalje prvi čovek DS-a u Vojvodini

PANČEVO, 25. mart 2011. (TV Pančevo) – Pančevačke demokrate bile su danas domaćin izborne skupštine Pokrajinskog odbora Demokratske stranke. Za predsednika izabran je Dušan Elezović, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

   

LDP u "Šetnji za Zorana"

PANČEVO, 12. mart 2011. (TV Pančevo) – Oko 15 hiljada građana prošlo je danas ulicama Beograda u okviru akcije „Šetnja za Zorana“ koju je organizovao LDP.

   

20 godina od devetomartovskih demonstracija

PANČEVO, 9. mart 2011. (TV Pančevo) – Danas se navršava 20 godina od "devetomartovskih demonstracija". Demonstracije na Trgu republike 9. marta 1991. godine smatraju se početkom otpora režimu Slobodana Miloševića. Posle 20 godina predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković pozvao je danas u Beogradu građane da, kao i pre 20 godina kada su "tresli drvo neslobode", ponovo "talasaju" da bi se sprečile malverzacije i otkrile sve kriminalne radnje u Srbiji.

   

Prevremeni izbori ili protesti poručuju naprednjaci

PANČEVO, 05. februar 2011. (TV Pančevo) – Miting koji je danas organizovao deo srpske opozicije ispred Doma narodne skupštine prošao je bez incidenata. Predsednik Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić zahtevao je nove izbore, poručujući na kraju da će, ako Vlada Srbije to ne uradi, od aprila on i njegove pristalice početi sa neprestanim protestom do ispunjenja zahteva.