Politika

 

Čanak: Autonomija Vojvodine mera demokratije

PANČEVO, 14. novembar 2015. (TV Pančevo) – U okviru priprema za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak posetio je Gradski odbor te stranke u Pančevu. Na sastancima koje održava širom Vojvodine Čanak razgovara sa članstvom o problemima i aktuelnoj političkoj situaciji. Čanak je u Pančevu rekao da je zadovoljan odzivom za potpisivanje peticije protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

 

SNS: Pokrajina Nadeli maćeha

PANČEVO, 13. novembar 2015. (TV Pančevo) – Na primeru Nadele, Ponjavice i Inspekcije za zaštitu životne sredine vidi se jasno nemar i nebriga Bojana Pajtića i pokrajinskih vlasti za Grad Pančevo, ocena je Saveta za zaštitu životne sredine i ekologiju Gradskog odbora SNS-a. Pokrajina, ocenili su naprednjaci, ne brine o odmuljivanju Nadele, ne ulaže u park prirode Ponjavica, a umesto Odeljenja za inspekcijske poslove, u čitavom južnom Banatu je samo jedan inspektor za ekologiju.

   

LSV: Sastanak zbog vode na Kotežu

PANČEVO, 12. novembar 2015. (TV Pančevo) – Za sve meštane Koteža Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine organizuje razgovor sa merodavnima u četvrtak, 19. novembra, o naplati utrošene vode u tom naselju.

   

LSV za spomenik grofu Mersiju

PANČEVO, 9. novembar 2015. (TV Pančevo) – Povodom godišnjice oslobađanja od turske vlasti, Liga socijaldemokrata Vojvodine će predložiti da se za 9. novembar naredne godine podigne spomenik grofu Klaudiju Mersiju, koji je pre 299 godina oslobodio Pančevo od turske okupacije. Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da će odbornici podržati ovaj predlog.

   

SNS: Nikada više neka "kristalna noć"

PANČEVO, 9. novembar 2015. (TV Pančevo) – U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, u znak sećanja na dan kada je kulminirao progon Jevreja u nacističkoj Nemačkoj, poznat kao Kristalna noć. Gradski odbor Srpske napredne stranke ovim povodom je u saopštenju dostavljenom medijima izrazio nadu da se ovakve ideje više nikada neće pojaviti u svetu.

   

PUPS krenuo u predizbornu kampanju

PANČEVO, 6. novembar 2015. (TV Pančevo) – Predsednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije Pančevo, Nenad Šaletić, na sednici Gradskog odbora najvio je nastavak akcija javnih tribina. Javne tribine u okviru predizborne kampanje već su održane u nekim gradovima Srbije a uključeni su regionalni, opštinski i gradski odbori. Planirane su da traju do raspisivanja izbora, u celoj Vojvodini i Srbiji, rekao je Šaletić.