Zorana Mihajlović posetila Kontrolu letenja i Terminal 1 na aerodromu

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je obilazeći Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i novoizgrađeni Terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" rekla da je koncesija sa francuskom kompanijom "Vansi erports" dobar posao.

Potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović je kao razlog boravka na aerodromu navela taj što je želela da se zahvali svim zaposlenima, sindikatima i timu sa kojim je radila dve godine na koncesiji aerodroma.

Aerodrom Nikola Tesla završava jedan investicioni ciklus koji je trajao četiri godine. šest milijardi dinara je uloženo za to vreme iz sopstvenih sredstava, bez kreditnog zaduženja, istakao je Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević. Novac je uložen u razvoj aerodroma, investicije, najnoviji svetsku tehnologiju i u bezbednost, doao je Vlaisavljević.

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin kazao je da dobar aerodrom mora da ima i dobru kontrolu letenja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović da francuska kompanija „Vansi erports”, koja će preuzeti upravljanje aerodromom „Nikola Tesla”, neće otpuštati radnike i sva prava zaposlenih će proizilaziti iz kolektivnog ugovora. Ona je obilazeći aerodrom „Nikola Tesla” napomenula da je važno da se nastavi investiranje u ovu vazdušnu luku i dodala da će mali akcionari od koncesije aerodroma dobiti 83 miliona evra.