Zlatibor - najposećenija planina u Srbiji

PANČEVO, 20. april 2017. (TV Pančevo) – Zlatibor godišnje poseti 250 hiljada turista, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Cene u privatnim apartmanima se kreću od 7,8 evra po ležaju. Ekipa Regionalne Radio Televizije Pančevo istraživala je zašto je ova planina najposećenija u zemlji.

Čist vazduh i priroda u kojoj možete uživati svakog dana je uobičajna slika Zlatibora. A šta još možete videti na ovoj planini pitali smo Vladimira Živanovića, vd direktora Turističke organizacije Zlatibor.

Kako je istakao Živanović, ono po o čemu se Zlatibor razlikuje od ostalih turističkih destinacija je mnoštvo sadražaja koji su u ponudi.

Za sve turiste koji ne žele da se udaljavaju od samog mesta gde su smešteni na Zlatiboru, ovo planina nudi različite sadržaje. Pored 60 kilomatara biciklističkih staza, tu je preko i 80 kilometara pešačkih staza sa vidikovcima.

O tome kako je Zlatibor dobio ime je nekoliko legendi.

Na Zlatiboru se prepliću kontinantalna i mediteranska klima koje stvaraju ružu vetrova i po njemu je Zlatibor poznat kao lečilište i kao banja. Njihove blagodeti je najviše iskoristio institut Čigota, koji nudi programom da podsetioci mogu uz aktivan odmor i kontrolisanu ishranu skinuti kilograme.