Vučić: U najboljem interesu građana, bez obzira na naciju i veru

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Nastavićemo da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ne postoji ništa važnije od toga, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru tokom zajedničkog obraćanja sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Dodao je da je radio u interesu svih građana Srbije bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Dva predsednika prošetala su ulicama Novog Pazara, a supruga Redžepa Tajipa Erdogana, Emina, obišla je obnovljeno porodilište u tom gradu. Grad je u znaku dolaska dva predsednika. Skoro svaka zgrada u centru ukrašena je zastavama Turske i Srbije ili transparentom "Dobrodošli u Novi Pazar", "Vučić - Erdogan", dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst "I za reči i za postupke", na turskom.

"Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga", poručio je srpski predsednik. "Znam ja da ovde neću biti pozdravljen ni upola kao Redžep Tajip Erdogan, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i da kažem da sam radio i radim najbolje što mogu i što umem u vašem interesu i interesu svih građana Srbije, bez obzira na veru i nacionalnu pripadnost", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednici Srbije i Turske prethodno su se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Vučić je zahvalio Erdoganu što misli na stanovnike koji ovde žive i "želi da pomogne koliko i mi želimo i hoćemo". Potpisan je i protokol između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju.

"Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca" rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare. Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima. On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravi i iskreni prijatelj Turske. Kako je rekao, on i Vučić kao rukovodioci odlučni su da rade na jačenju stabilnosti i prosperiteta na Balkanu, ističući da veruje da i građani tako osećaju.