Vučićeva čestitka Putinu: Srbija privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija

PANČEVO, 7. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Aleksandar Vučić je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rekao da sa radošću očekuje njegovu predstojeću posetu Srbiji, a Putin je, zahvaljujući na rođendanskim čestitkama, još jednom potvrdio da će posetiti Srbiju, rečima: „Vidimo se u Srbiji, dragi prijatelju“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu rođendan i poželeo mu da nastavi da postiže uspehe na odgovornoj dužnosti predsednika i brani interese Rusije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je u telefonskom razgovoru predsedniku Putinu „poželeo dobro zdravlje i srećan život“, kao i da, uz mnogo mudrosti, snage i volje, nastavi da postiže uspehe na odgovornoj dužnosti predsednika, brani interese Rusije i da bratski ruski narod vodi čvrsto utemeljenim putem napretka.

Vučić je u razgovoru istakao da je „Srbija privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija“.

„Vi, poštovani predsedniče, zbog ličnog doprinosa jačanju veza naših dveju zemalja, uživate veliki ugled u Srbiji i istinsko poverenje srpskog naroda“, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom predsedniku Putinu zahvalio na srdačnom gostoprimstvu tokom nedavne posete Moskvi, jer ukazana mu pažnja pokazuje duboko poštovanje za Srbiju.

„Veoma sam Vam zahvalan za pomoć Rusije u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa, koja se ogleda kroz aktivnu podršku u Ujedinjenim nacijama i svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet, kao i svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju“, istakao je predsednik Vučić.