Vučić sa Kinezima za RTB Bor

PANČEVO, 12. mart 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kineske kompanije Zijin zainteresovane za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB Bor, koji Vlada Republike Srbije planira da raspiše u prvoj polovini ove godine.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost predstavnicima kompanije koji su iskazali interes za strateško partnerstvo u RTB Bor, što samo potvrđuje veliku zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganja u Srbiji. On je poručio da je kineska kompanija Zijin dobrodošla na budućem tenederu, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja.

Predstavnici Cijin Majning Grupe su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor, ali i za ceo region, izrazivši nameru da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Predstavnici kompanije su istakli da je Cijin jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga po veličini u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka. Oni su naglasili da je namera Grupe da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže između sopstvenog razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbeđivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje. Kompanija primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbeđujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.