Vučić sa Horom "Aleksandrov": Uvek ste pružali inspiraciju u najkritičnijim situacijama

PANČEVO, 10. novembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Ansambla Crvene armije "Aleksandrov", pred njihov večerašnji nastup u Sava centru. Spomen-tabla ruskom vojnom ansamblu danas će biti svečano otkrivena u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.

Hor Aleksandrov uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije.

Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju, istakao je Vučić.

Predstavnici ambasade Rusije, Ruskog doma u Beogradu i hora Aleksandrov zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali da je imenovanje parka po Ansamblu Aleksandrov odraz veoma dobrih odnosa dva naroda.

Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora Aleksandrov tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine.

Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski dogaрaj i to je velika čast, kako za naš hor, tako i za celu Rusiju, istakli su članovi hora Aleksandrov i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, meрu kojima su bila i 64 člana hora Aleksandar Aleksandrov, suršio se 25. decembra 2016. godine u Crno more nekoliko minuta posle poletanja.