Vučić posetio Železaru u Smederevu: Ovo je priča o uspehu, o napretku Srbije!

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Železaru "HBIS Group Serbia" u Smederevu, gde je obišao pogon Tople valjaonice.

Predsedniku je domaćin u obilasku bio direktor te kompanije Siha Song, a sa njima su bili i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Vučić se zahvalio kineskim prijateljima koji su Srbiji da reše jedan od najvećih problema.

- Ovo je priča o uspehu, o napretku Srbije. Ništa ovo ne bismo uspeli bez podrške Kine. Kod nas Srba zahvalnost je trajna jer ste sačuvali posao za preko 15.000 ljudi. Grad Smederevo na godišnjem nivou ima oko 4 miliona na godišnjem nivou prihoda zahvaljujući Železari – rekao je Vučić.

On je dodao da je predsednik Si iskren prijatelj naše zemlje.

- Želim vam da mnogo godina ostanete ovde. Ja ću predsednika Sija opet nešto da molim kada budem išao da ga vidim, a to je krajem leta, početkom jeseni i opet ću nešto da ga molim za našu zemlju. Predsednik Si je bio veliki prijatelj za našu zemlju i do sada je svaki put kada ga nešto zamolimo činio to- rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da smatra da je Vlada radila dobro, da uvek može bolje.

- Ako pogledate pokazatelje, nas su kritikovali samo za stopu rasta. Sada se podesilo da su svi parametri na strani Srbije, imamo najnižu stopu nezaposlenosti. Imamo suficit u budžetu - naveo je Vučić.

Železaru Smederevo preuzela je u junu 2016. godine kineska HBIS grupa i od tada je u fabriku investirano 158 miliona evra.

Plan je da se u naredne dve godine u novu opremu i modernizaciju postojeće uloži 150 miliona evra.

"HBIS Srbija" obezbeduje 5. 000 radnih mesta i svake godine otvara priliku za zaposlenje 200 mladih ljudi iz Smedereva i drugih delova Srbije.

Ovogodišnja proizvodnja u smederevskoj Železari dostići će istorijski rekord u kompaniji, a zabeležen je i veliki napredak kada je izvoz u pitanju.