Vučić poručio: Ne sekiram se zbog provokacija, radim ono što je za Srbiju najbolje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, pre mitinga SNS u Batajnici, istakao da ne misli da postoje bezbednosne pretnje uoči njegove sutrašnje posete Zagrebu. PANČEVO, 11. februar 2018. (TV Pančevo) –

- Imaću razgovor i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, prvi put razgovore sa najvišim predstavnicima Katoličke crkve, što je od velikog značaja za unapređenje odnosa i nastavak dijaloga. Tako da razlozi zbog kojih se ne sekiram zbog kampanje koja se tamo vodi su ti što je moj posao da ne reagujem lično na provokacije i uvrede, već da radim ono što je dobro za našu zemlju i naš narod. Neću dozvoliti da Srbija bude ponižavana. Ne dodvoravam se ni sprskom narodu ovde, niti ću tamo hrtavskom rukovodstvu. O prošlosti imamo različita viđenja, smatrao sam da se te razlike odnose na 90-te, nisam znao da imaju veze i sa Drugim svetskim ratom, ali i to ćemo rešavati. Razgovaraćemo o granicama, nestaklim licima, unapređenju ekonomskih odnosa, ali i pooložaju Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji - poručio je Vučić. Mir i stabilnost je mora ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljan, poručio je predsednik Srbije uoči zvanične posete Zagrebu, koja je usijala atmosferu u Hrvatskoj do neuobičajenih razmera. Predsednik Srbije je dodao da ne sumnja da će određenih provokacija biti, ali da mu to ne predstavlja problem.

- Nazivaju me bahatim četnikom, a meni u porodici niko nije bio četnik. Nama Vučićima su svojevremeno sve kuće bile spaljene. Ni kada mi je život bio ugrožen, nisam spuštao glavu. Naprotiv, govorio sam sebi: "Ti si predstavnik Srbije, nećeš pognuti glavu!" Moja glava je štrčala. Takve atmnosfere kod nas nije bilo kad je predsednica Kolinda dolazila, bila je velika zvezda na mojoj inauguraciji. Nama to nije smetalo, bili smo ponosni što se naše komšije dobro osećaju i što širimo poruku prijateljstva - podsetio je predsednik. - Moj posao je snažna Srbija, a snažna Srbija ima dobre odnose sa susedima i napredak ekonomije. Srbija će biti sve snažnija. Nikome zbog toga ne želim da se pravdam - rekao je Vučić.

Vučić o ubistvu Ivanovića Bilo ko da je ubica, Srbin, Albanac, stranac, nadam se i izražavam nadu da će ubice biti otkrivene i procesuirane, a Beograd će sarađivati po tom pitanju s Pristinom na svaki način, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Odgovarajući na pitanja novinara pre početka predizbornog mitinga Srpske napredne strane u Batajnici, Vučić je rekao da Srbija želi da istraga ide brže, te da što pre dođemo do rezultata.

- Mi već imamo neku sliku, ali ne bih da govorim ništa zvanično, sačekaćemo i nadam se da će ubice biti pohvatane i mi ćemo sarađivati s Prištinom na svaki način - rekao je Vučić.