Vučić o Siriji: Ovo je za nas bolno podsećanje i ne treba da se mešamo

PANČEVO, 14. april 2018. (TV Pančevo) –Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji rekao da to za nas predstavlja bolno podsećanje na period kroz koji smo prošli. Mi smo mala zemlja, ne treba da se mešamo, rekao je Vučić za RTS.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija mala zemlja i da ne treba da se meša, ali da je napad pokazao nekoliko stvari. - Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde - rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, politika koju je Srbija ustanovila o vojnoj neutralnosti je takva da razumemo svoje mesto u svetu.

- Mi smo brojčano mala zemlja, moramo sa svima da razgovaramo i da imamo partnerski i prijateljski odnos - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da udari koji su sinoć sprovedeni pokazuju i da živimo u svetu koji je prožet strahovitim sukobima. Vučić kaže da se zbog vojnih i političkih interesa začas mogu stvoriti krizna žarišta.

- Interesi i razorna moć svih strana su užasno veliki. Naše je da izvučemo pouke i zemlju pozicioniramo na dobar način i da obezbedimo sigurnost za naše građane. Moramo da budemo tihi i radimo na ekonomskom napretku- zaključio je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić je dodao da sve što se danas dešava pokazuje koliko je važno da razumemo da mir i stabilnost nisu nešto što je zauvek dato i da ih danas imate, sutra ne.