Vučić: Imaćemo najmodernije opremljene vojnike

PANČEVO, 23. april 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju. Poručuje da ćemo imati najmodernije opremljenog vojnika i da će se za vojsku izdvajati više novca. Međutim, tražiće i rezultate.

Predsednik Aleksandar Vučić je na prijemu povodom Dana Vojske Srbije rekao da se danas obeležava najveći vojni praznik, u znak sećanja na više od dva veka od Takovskog ustanka, a radi vrednovanja tradicije obeležavanja sećanja na žrtve i učesnike oružanih sukoba. Vučić je napomenuo da vojska treba da bude ozbiljna i odgovorna jer je najbolji deo našeg društva i najbolji sistem našeg društva i želimo da bude još bolja", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da država izdvaja 600 miliona evra za vojsku, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja. Ističe, međutim, da to za Srbiju nije malo novca i poručio da će se izdvajati i više jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalne stabilizacije i suficita. Napomenuo je i da će zauzvrat tražiti rezultate.

"Vojni praznik se obeležava radi učvršćivanja dalje afirmacije principa rodoljublja, antifašizma, antisemitizma, razumevanja i saradnje, uz uvažavanje kulturoloških različitosti zarad buducnosti i mira kako u zemlji, tako i u regionu, poručio je predsednik.