Vučić u poseti Udruženju kidnapovanih i ubijenih na KiM: Nemamo podršku, biće nam sve teže, ali borićemo se za Srbiju

PANČEVO, 14. novembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. Tim povodom održao je konferenciju za štampu i odgovarao na pitanja o budućnosti zemlje.

Moramo pametno da planiramo svoju budućnost i da donosimo dobre odluke za našu zemlju. U odnosu na druge zemlje, Srbija se ponašala odgovorno i uvek će tako.

Naša suza neće naići ni na tugu ni na plač međunardone zajednice. Oni će reći sve je to u redu, Kosovo je nezavisno i vi Srbi nemate pravo, vaš teritorijalni integrite je srušen i zgažen. I to kažem iz njihivog ugla.

I biće nam još teže i oko Kosova i oko drugih pitanja, jer u svetu smatraju da Srbija mora da bude zgažena. Ja kao predsednik nikad neću dozvoliti da Srbiju pogaze.

Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Alije Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.

Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu - rekao je Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.

Vučić smatra da je Izetbegovićev intervju kompleksan i da će imati dalekosežne političke i druge posledice, da će Srbija sve ozbiljno sagledati i dati odgovor, ali i da treba da nam bude jasno da treba sami pametno da radimo, jer nećemo imati podršku međunarodne zajednice.

Reč je o ozbiljnijoj izjavi nego što bilo ko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda - rekao je srpski poredsednik.