Vučić sa šefom UNMIK-a

PANČEVO, 9. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Zahirom Taninom, specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić i Tanin razmotrili su aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, uoči sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 16. avgusta, na kojoj će biti predstavljen tromesečni izveštaj o radu UNMIK.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je prisustvo Misije UN veoma važno za održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kako kroz doslednu primenu Rezolucije 1244 UN, tako i kroz angažovanje da se realizuju dogovori postignuti u okviru Briselskog dijaloga. Šef UNMIK je ukazao na neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić i Tanin su takođe istakli i važnost vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Razmotreni su i načini kako UNMIK, u okviru svog mandata, može da doprinese rešavanju konkretnih pitanja sa ciljem unapređenja svakodnevnog života Srba, Albanaca i drugih na KiM.

U razgovoru predsednika Vučića i Tanina konstatovano je da je saradnja državnih organa Srbije i Misije UN dobra.