Vučić sa šefom Nacionalne garde SAD-a

PANČEVO, 16. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa generalom Džozefom Lengijelom i tom prilikom izrazio je zadovoljstvo zbog načina saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD, posebno u oblasti Programa državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Vučić je istakao da vojno - vojna saradnja i dalje predstavlja najbolji deo bilateralnih odnosa Srbije i SAD i naglasio da je to odlična osnova za dalje unapređenje odnosa u svim drugim oblastima.

Srbija ima konzistentnu politiku vojne neutralnosti i politiku integracija ka EU kao strategijskom spoljnopolitičkom cilju, uz posvećenost održavanju mira i stabilnosti i ekonomskom prosperitetu naše države i čitavog zapadnog Balkana, istakao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost na angažovanju pripadnika Nacionalne garde Ohaja na Kosovu i Metohiji.

General Lengijel istakao je važnost odnosa Nacionalne garde SAD i Vojske Srbije za obe zemlje, dodavši da je to partnerstvo važno za mir i stabilnost regiona.

Vučić i Lengijel istakli su važnost programa humanitarne asistencije u okviru partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja, posebeno u gradovima kao što je Kraljevo, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Tokom boravka u Vašingtonu Vučić će se sutra sastati sa predstavnicima oganizacije Poslovnog saveta za međunarodno razumevanje. Zatim će imati sastanak sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem. Takođe on će razgovarati i sa kopredsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa kongresmenom Ted Pumom i Emanuelom Kliverom.

U kompaniji CISCO on će prisustvovati potpisivanju Memoranduma o razumevanju.

Potom je predviđen glavni sastanak posete, sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom, a na kraju posete on će se sastati i sa senatorom Džonom Mekejnom.