Vučić primio u proštajnu posetu ambasadora Argentine

PANČEVO, 18. maj 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Argentine Rikarda Fernanda Fernandesa, kome je zahvalio na tome što je svojim diplomatskim iskustvom i posvećenim radom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Argentine.

Predsednik Vučić je podsetio da je, tokom mandata ambasadora Fernandesa, otvaranjem Trga Republike Srbije u Buenos Ajresu i Parka Republike Argentine u Beogradu, potvrđeno da su, uprkos geografskoj udaljenosti, dve zemlje i dva naroda bliski. On je zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za očuvanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Ambasador Fernandes je podsetio da Srbija i Argentina imaju diplomatske odnose duge devedeset godina i da veoma ceni napore koje predsednik Vučić i srpska Vlada ulažu u razvoj saradnje. On je takođe istakao da je, tokom njegovog boravka u Beogradu, Srbija postigla značajne rezultate u oporavku ekonomije i da je sve interesantnija za strane investitore.