Vučić ponudio Kosovu pomoć za sanaciju poplava

PANČEVO, 8. januar 2016. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Isom Mustafom o primeni Briselskog sporazuma i nastavku dijaloga sa Prištinom. Premijer Vučić je tom prilikom ponudio pomoć Vlade Srbije za sanaciju poplava koje su pogodile nekoliko opština na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd i Priština 27. januara nastaviti dijalog u Briselu, za koji je ocenio da će biti "možda još i teži od dosadašnjeg", ali je istakao da su pregovori jedini mogući put da se kosovskim Srbima obezbedi sigurnost i normalan život.

"Očekuju nas teški razgovori, isti onakvi kakve smo imali, možda još i teži. Da je lako i da će da bude lako - neće, ali da li mi to moramo da uradimo, da li moramo da prođemo kroz teške razgovore i da rešavamo probleme u interesu i Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji - siguran sam da moramo", rekao je Vučić za Radio Slobodna Evropa.