Vučić: Po pitanju budućnosti nemamo suprotstavljene interese

PANČEVO, 12. februar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Zagrebu da su u razovoru s njegovom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović ponuđene informacije koje će nekim porodicama značiti dosta u otkrivanju gde su njihovi nestali članovi, te najavio da će dve strane u naredne dve godine pokušati da rese problem granica, a ako ne dođu do rešenja o tome će morati da se ide na međunarodnu arbitražu.

Takođe, kako je rekao na zajedničkoj konfernciji za novinare, i Srbija i Hrvatska će ubuduće morati da razgovaraju i imaju bolje odnose, bez obzira koliko to ne žele svi u politickim sistemima i jedne i druge zemlje.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle sastanka, rekao da će se Srbija truditi da se nađe rešenje za 136 kilometara sporne granice na Dunavu, i da će se, ako se ne uspe, ići "na međunarodne pravosudne organe", čiju odluku će poštovati obe strane.

On je zahvalio Grabar Kitarović na hrabrosti da ga pozove u posetu, "imajući u vidu atmosferu koja je stvarana u Zagrebi u celoj Hrvatskoj".

Došao sam u Zagreb da razgovaram o svim našim otvorenim pitanjima, kojih je mnogo, da pokušamo bar nešto da rešimo, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da se sa premijerkom Anom Brnabić dogovorio da se u narednih sedam dana pokuša promenita atmosfera u Srbiji koja postoji prema Hrvatskoj i da će svi državni zvaničnici i institucije imati obavezu ne samo da ne iznose uvrede na račun Hrvatske, nego i da promene svoj stav.