Vučić obišao žene i decu u Sigurnoj kući

PANČEVO, 6. januar 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da oseća prezir prema osobama koje čine nasilje u porodici, da za njih može da koristi samo reč „bitange i siledžije” i poručio da niko od države nije jači, a to važi i za nasilnike.

„Država će umeti da nasilnike nauči pameti. Te koji misle da su mnogo jaki zato što tuku žene i decu naučićemo da su u odnosu na državu i zakon mnogo slabi”, kazao je Vučić u razgovoru sa štićenicama jedne sigurne kuće u Beogradu.

On je najavio da će u Sigurnu kuću poslati tim advokata da vide da li i kako mogu svakoj ženi pojedinačno da pomognu.

Premijer je, prilikom posete Sigurne kuće, rekao da ne može da gleda slike posledica nasilja u porodici, jer ga je sramota, i ne zna šta bi uradio, jer se oseća poraženo i bedno.

„Ne postoje nikada dobre reči kojim biste izneli prezir prema takvim osobama”, kazao je premijer.

U razgovoru sa štićenicom iz Novog Pazara, Hajrijom, on je poručio da u Srbiji svako može da se zove i preziva kako hoće ili kako je nasledio, a svako kome to bude smetalo imaće posla sa državom.

„Niko od države nije jači i to važi za svakog nasilnika i barabu”, podvukao je Vučić.

Premijer je takođe najavio da će Vlada Srbije pomoći da bude izgrađeno novih 40 kvadrata u Sigurnoj kući u Beogradu.

Vučić je rekao da se mnogo očekuje od izmena zakona, jer će omogućiti da se lakše dokazuje krivica nasilnika.

Premijer je podsetio da je ranije danas razgovarao i sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, koji je takođe posetio Sigurnu kuću, te da je dogovoreno da se korisnicama, ali i osoblju, garantuje puna bezbednost.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da se ženama koje imaju problem te vrste obezbedi posao, dodajući da su se i pojedine žene koje su bile bez posla zaposlile.

Sa premijerom u poseti Sigurnoj kući bili su potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.