Vučić: Nema lakog, ni bezbolnog rešenja za KiM

PANČEVO, 7. avgust 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da će savet Srbima na KiM biti da pažljivo radimo i pratimo dešavanja u međunarodnoj zajednici, da insistiramo na svojim pravima i da biramo trenutak i poteze koji će biti u skladu sa našim interesima. Kosovski Albanci, "uz prećutnu saglasnost Evropske unije", nisu ispunili svoju jedinu obavezu na osnovu Briselskog sporazuma - da formiraju Zajednicu srpskih opština, rekao je Vučić.

Dali smo sve od sebe da budemo pouzdan partner Albancima i EU i ispunjavali smo sve obaveze, rekao je Vučić, uz konstataciju da nikada nije obećao lako i bezbolno rešenje za Kosovo, jer "takvog rešenja nema".

Rešenje problema KiM nam je neophodno i to što pre, iz više razloga, rekao je predsednik i dodao da Srbija postizanje rešenja ne vidi kao pobedu, već kao budućnost.

Vučić je u obraćanju javnosti istakao da nam rešenje treba da bi ozbedili dugotrajan mir Srba i Albanaca, sigurnosti naših građana, prostor za dalji ekonomski razvoj i popravljanje demografske slike.